Σάββατο, 27/04/2024 | 18:44

Δημήτρης (Τάκης) Παππάς στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑ : Ζητώ από τον κόσμο, τον έναν από τους τρεις σταυρούς “

476 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/09/2023, 4:46 μμ | 0 σχόλια

Ο Τάκης Παππάς μίλησε για όλα… 

Τον Πολιτικό Μηχανικό Δημήτρη (Τάκη) Παππά και υποψήφιο Περιφερειακό σύμβουλο της Π.Ε. Πρέβεζας  με την παράταξη “Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου” του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου  Αλέξανδρου Καχριμάνη φιλοξενήσαμε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑ και την εκπομπή “ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση” με τον Σπύρο Πλέουρα.

Το θέμα της προσφοράς δεν μπορείς να το επικαλείσαι, χωρίς να το αισθάνεσχαι, χωρίς να το ζεις, σύμφωνα με τον κ. Τάκη Παππά. Ο ίδιος θυμάται ότι ξεκίνησε να είναι υποψήφιος πριν πολλά χρόνια (1990) υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας με υποψήφιο Δήμαρχο τον Ντίνο Σαγανά. Με την υποψηφιότητα για τον Δήμο Πρέβεζας, τέθηκε υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος και εξελέγη 4 θητείες νομαρχιακός σύμβουλος στο νομό Πρέβεζας, συνολικά 16 έτη, όσο ακριβώς κράτησε και ο θεσμός της αιρετής νομαρχίας στην Ελλάδα.

Το 2014 τέθηκε υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας και συγκέντρωσε 47% στον δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών. Στη συνέχεια εξελέγη Περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου.

“Δεν ασχολούμαι με τους συνυποψήφιους, είναι όλοι εξαίρετοι αφού ο κ. Καχριμάνης τους επέλεξε, ξέρει τι κάνει, θεωρώ ότι και σε αυτές τις εκλογές παρότι τρέχει,  ο κ. Καχριμάνης θα κάνει περίπατο. Από το προηγούμενο ποσοστό το 57% δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει ούτε μισή μονάδα, πιο πάνω θα πάει.¨είπε σε κάοιο σημείο της συνομιλίας μας ο Τάκης Παππάς.

Στη συνέχεια αναφερθήκαμε και στη ΔΕΥΑ Πρέβεζας: “Στη ΔΕΥΑ Πρέβεζας εκπροσωπώ το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας κι εδώ θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που με επιλέγουν και με εκλέγουν σχεδόν 35 χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό για μένα ότι οι συνάδελφοι με αναγνωρίζουν. Στη ΔΕΥΑΠ που είμαι πάνω από 12-14 χρόνια γίνονται μεγάλες προσπάθειες, οι συνάδελφοι κάνουν μεγάλο αγώνα, ο Φώτης βάζει πλάτη, σκέψη αλλά και προσωπική εργασία, προσέφερε και προσφέρει. Έχω πει στους εργαζόμενους να φορέσουν μπλούζες που να γράφουν ΔΕΥΑ Πρέβεζας για να βλέπει ο κόσμος ότι είστε παντού. Έχει περιθώριο βελτίωσης η ΔΕΥΑ Πρέβεζας, αλλά ούτε φέτος, ούτε πέρυσι το Καλοκαίρι, έμεινε η Πρέβεζα χωρίς νερό.”

Για την ενασχόλησή του με τη Φιλαρμονική “ΟΡΦΕΑΣ” Πρέβεζας: Η αλήθεια είναι ότι ριψοκινδύνευσα γιατί ήθελε πολύ χρόνο, δεν υπήρχαν οι κτιριακές υποδομές, δεν υπήρχαν μουσικοί. Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε δημιουργία ή ανάδειξη κάποιου μουσικού, ήταν οι παλιοί. Τώρα κάναμε ένα φυτώριο με νέα παιδιά, έχουμε έναν πολύ καλό μουσικό, έμπειρο, ο οποίος δημιούργησε μία καλή υποδομή και πέρα από τη σχολή μάθησης που υπάρχει, η φιλαρμονική είναι παντού παρούσα. Είτε Εθνικές επετείους, είτε την Μεγάλη Παρασκευή, είτε την Ανάσταση, είτε της Παναγίας, είτε στην ενορία μου-μεροληπτώ εκεί- του Αγίου Νικολάου, είτε του Αγίου Χαραλάμπους, η Φιλαρμονική “ΟΡΦΕΑΣ” είναι πάντα παρούσα. Θέλω να συλληπηθώ την οικογένεια του Φίλιππα Πανταζή ο οποίος επί δεκαετίες υπήρξε στέλεχος του “ΟΡΦΕΑ” που φέτος γιορτάζει τα 103 χρόνια της ιστορίας του. Την Παρασκευή θα είναι στη λιτανεία του Αγίου Βησαρίωνος στη Φιλιππιάδα. Δεν είναι εύκολο, γιατί είναι παιδιά, είναι μαθητές, άρχισαν τα σχολεία, δεν είναι επαγγελματίες, αλλά πάμε καλά.

Για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων και τη συνεργασία που υπάρχει προς την παραπάνω κατεύθυνση με φορείς και συλλόγους, ο Τάκης Παππάς σχολίασε: Με όλους έχω καλή συνεργασία. Μία καλή συνεργασία με την “Αρμονία”με το Jazz Festival, με το Πετάνκ που έχουμε δύο συλλόγους, με το ITF στο Τένις πέρασαν από εδώ, Σάκαρη, Τσιτσιπάς και όλα τα μεγάλα ονόματα που υπάρχουν σήμερα. Κανονίσαμε να ξεκινήσει πρώτο τις εκδηλώσεις του το Jazz festival τέλη Μαϊου, τη σκυτάλη την παίρνει το τένις τέλος Ιουνίου, αμέσως η Αρμονία, στο ενδιάμεσο το Πετάνκ και επιμηκύνθηκε η τουριστική περίοδος. Τον Αύγουστο δε συμμετέχουμε πουθενά γιατί δεν χρειάζεται βοήθεια, αλλά το τένις σαν τένις με το παγκόσμιο πρωτάθλημα και το πανελλαδικό πρωτάθλημα που κάνουμε εδώ , η Πρέβεζα δεν πέφτει κάτω από 2 χιλιάδες διανυκτερεύσεις.

Σχολιάσαμε φωτογραφία με 18 μικρά σκυλάκια που υπάρχει στο προεκλογικό του φυλλάδιο στην οποία υπάρχει η λεζάντα: “Με τους 18 φίλους μου στο αγρόκτημά μου” για να πει ο Τάκης Παππάς: “Κάποια πράγματα έρχονται μόνα τους στη ζωή. Μικρό παιδί στο χωριό με είχε δαγκώσει σκυλί.Είχα πάει 4 το πρωί-πρωί να πάρω κάρβουνο για το θυμιατό της εκκλησίας στην Ανάσταση και με δάγκωσε σκυλί και είχα από τότε μία φοβία στα σκυλιά. Τα παιδιά μου όμως και η γυναίκα μου είναι ζωόφιλοι και έφεραν δύο σκυλάκια στο σπίτι. Στην αρχή γκρίνιαζα, μετά μαζεύτηκαν και οι γατούλες. Είχα την τύχη σε αυτό το αγρόκτημα να μου ζητήσει να του το νοικιάσω αξιωματικός από την αεροπορία, εγώ δεν ήθελα να το νοικιάσω και το έδωσα. Στην πρώτη επίσκεψη που πήγα βρήκα εκεί 15-20 σκυλιά. Μου εξήγησε ότι βρίσκει τραυματισμένα σκυλιά και τα φροντίζει. Του είπα από σήμερα δωρεάν ο χώρος επειδή έκανες αυτή την πράξη.”

Σε ότι αφορά στην υποψηφιότητά του ως υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας με την παράταξη του Αλέξανδρου Καχριμάνη “Αξιοβοίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου, ο Τάκης Παππάς σημείωσε: “Τέσσερα χρόνια τώρα στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου από τον νομό Πρέβεζας, ήμουν εγώ από όλες τις παρατάξεις. Τιμήθηκα από τους συναδέλφους οι οποίοι και στην αλλαγή της θητείας που έγινε στα δύο χρόνια με στήριξαν από όλες σχεδόν τις παρατάξεις, εκτός μίας. Τα τέσσερα αυτά χρόνια στην οικονομική επιτροπή έγιναν 200 συνεδριάσεις, δεν απουσίασα σε καμία. Δεν είναι οι 200 μέρες, αλλά για να πας σε 200 συνεδριάσεις που υπάρχουν 90-100 θέματα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος από την προηγούμενη ημέρα. Τίμησα την ψήφο του κόσμου που με έστειλε εκεί και δεν απουσίασα ποτέ. Εκείνο που ζητώ εγώ από τον κόσμο, είναι τον έναν από τους τρεις σταυρούς. ”

 

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα στο πρώτο μέρος της εκπομπής 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα