Σάββατο, 27/04/2024 | 16:29

Δημήτρης Ευθυμίου στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑ :Δύναμη-Ελπίδα-Προοπτική, Νέο Ξεκίνημα-Συνεχίζουμε…

485 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/09/2023, 9:17 πμ | 0 σχόλια

 

Τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Τουριστικών καταλυμάτων και υποψήφιο Δημοτικό σύμβουλο Πάργας Δημήτρη Ευθυμίου  με την παράταξη “Νέο Ξεκίνημα Συνεχίζουμε” και υποψήφιο Δήμαρχο Πάργας Νίκο Ζαχαριά φιλοξενήσαμε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑ και την εκπομπή “ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση” με τον Σπύρο Πλέουρα.

Ο Δήμητρης Ευθυμίου χαρακτήρισε εξαίρετο άνθρωπο και επιτυχημένο Δήμαρχο τον Δήμαρχο Πάργας Νίκο Ζαχαριά κατά την εισαγωγή του στη συζήτησή μας.

Για τον τουρισμό ο κ. Ευθυμίου υπογράμμισε: “για να φτάσει σε αυτό το σημείο, που έχει φτάσει ο τουρισμός στην περιοχή μας, υπάρχει πολύ τρέξιμο, πολλές εργατοώρες από εμάς, πολλές δαπάνες, πολλές συμμετοχές σε εκθέσεις, συζητήσεις και όλα αυτά για να κάνουμε γνωστή την περιοχή μας. Ήταν μεγάλη η συμμετοχή του Βασίλη Ιωάννου, νομάρχη τότε, ο οποίος στην επιτροπή τουριστικής προβολής που είχαμε και συμμετείχαμε όλοι . Και συμμετείχαμε και οικονομικά, Επιμελητήριο, ομοσπονδίες. Είχε κάνει πολλά πράγματα, δεν άφησε έκθεση που να μη συμμετέχει , δεν άφησε φυλλάδιο που να μην εκδώσει. Όσον αφορά το δικό μας κομμάτι δείχνει ότι όλος αυτός ο κόπος και όλο αυτό το τρέξιμο, δείχνει ότι έχει αποδώσει. Δεν πήγαν χαμένοι οι κόποι, τα ξενύχτια και δρέπουμε τους καρπούς. Αυτή τη στιγμή ο νομός Πρέβεζας, έχει πάρα πολλούς ξένους. Κυκλοφορείς και νομίζεις ότι είσαι ακόμα στον Αύγουστο. Θέλουμε να περάσει τους 3,5 μήνες πληρότητας. Μας ενδιαφέρει η Περιφερειακή Ενότητα γιατί εκφράζουμε την Περιφερειακή Ενότητα ως ομοσπονδία πλην της Πάργας. Η Πάργα είναι ένα άλλο κομμάτι που έπαιζε με την ομοσπονδία Ηπείρου, εάν εκλεγώ η Πάργα θα γυρίσει στην Περιφερειακή Ενότητα που ανήκει. Είναι πολλοί οι συνάδελφοι εκεί και θα έχουν καλύτερη προστασία και εξυπηρέτηση από μας. Σημασία έχει ότι πολλά γραφεία έχουν αρχίσει και επισκέπτονται την περιοχή μας. Όπως είναι η Apollo, το Nikana ένα μεγάλο γραφείο .”

Σε κείνο το σημείο θυμηθήκαμε τις προσπάθειες του Αντώνη Ζυγούρη, για να σχολιάσει ο Δημήτρης Ευθυμίου: “Ο Αντώνης Ζυγούρης θέλει μια ειδική εκπομπή, το 70% του τουρισμού της Πάργας, είναι δημιούργημα του Αντώνη. Έχει κουραστεί πάρα πολύ, έχει ξοδέψει πάρα πολλά και τώρα βλέπει όλα να πηγαίνουν όπως τα είχε προγραμματίσει. Είναι καλός επιχειρηματίας, θέλει στήριγμα, εμείς τον στηρίζουμε όσο μπορούμε. Πιστεύω ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα.”

Σε ότι αφορά τη Δυναμική της ομοισπονδίας: “Θέλω να πω ότι αυτή τη στιγμή στην ομοσπονδία, νόμιμοι επιχειρηματίες είναι 400, είναι 2400 δωμάτια και 7200 κλίνες. Αν προσθέσουμε κάποια άλλα καταλύματα και κάποια RBNB που δεν ανήκουν σε μας, είναι μια δύναμη κι αυτή και καλά έκανε και ήρθε. Εγώ που είμαι πρόεδρος της ομοσπονδίας και χάνω ένα κομμάτι, χαίρομαι γιατί αναπτύσεται ο ιστός της πόλης της Πρέβεζας γιατί τώρα δεν είχε. Βλέπαμε τα βράδια να πλημμυρίζει η παραλία και λέγαμε έχει κόσμο η Πρέβεζα, μα δεν είχε η Πρέβεζα ήταν ο κόσμος που έρχονταν από τη γύρω περιοχή, τώρα η Πρέβεζα έχει κόσμο. Υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις στην Πρέβεζα, δεν είναι ανάγκη να είναι μέσα, το COSTA NAVARINO στο πουθενά πήγε, έφτιαξε ότι έφτιαξε, υποχρεώθηκε το κράτος να κάνει αεροδρόμιο που δεν είχε. υποχρεώθηκε να κάνει μεγάλους δρόμους. Όπου υπάρχει ένα μεγάλο κατάλυμα τέτοιας εμβέλειας γεμίζουν και οι διπλανοί. Στη Λεωφόρο Ιωαννίνων υπάρχουν χώροι και για πεντάστερα και θέλουμε να δούμε τον επιχειρηματία. Στη Λούτσα ξεκίνησε μία καλή επένδυση με τον Γιαννακόπουλο. Αυτό σε 2-3 χρόνια θα δείξει ότι ήταν πολύ σωστή η κίνηση του Ζαχαριά.”

Η αναφορά του Δημήτρη Ευθυμίου στον Δήμαρχο Πάργας Νίκο Ζαχαριά ήταν η αφορμή για να σταθούμε στα των Δημοτικών εκλογών: “Περιτό να σας πω ότι τον Δήμαρχο-είναι πολύ μικρότερος από μένα-τον θυμάμαι από μικρό παιδί όταν δούλευε σερβιτόρος σε έναν θείο μου στην είσοδο της Πάργας και κάθονταν με τα χέρια πίσω και προσπαθούσε τον πελάτη να τον προσελκύσει με το χαμόγελο και με το βλέμμα του. Έχει δουλέψει πάρα πολύ, είναι πολύ καλό παιδί, εξαίρετος εκπαιδευτικός, η αλήθεια είναι ότι δεν τον είχα στηρίξει την προηγούμενη φορά. Οφείλω να πω την αλήθεια. Παρακολούθησα όλο αυτό το διάστημα την πορεία του και τη λειτουργία του. Ο άνθρωπος είναι μεθοδικός, ο άνθρωπος ποτέ δεν είπε σε μέλη του δημοτικού συμβουλίου ότι έχουμε αυτό το θέμα κι εγώ θέλω να κάνουμε αυτό. Ποτέ δεν θα βρεθεί ένας να πει ότι αυτό το θέμα πέρασε γιατί ήθελε ο δήμαρχος. Μπορεί και διαχειρίζεται το προσωπικό πάρα πολύ καλά και τους συνεργάτες του. Δύναμη-Ελπίδα-Προοπτική, Νέο Ξεκίνημα-Συνεχίζουμε, Νίκος Ζαχαριάς! Θέλω να πω ότι έχουμε ένα πάρα πολύ καλό ψηφοδέλτιο-μελετώντας και μαθαίνοντας τους ανθρώπους γιατί δεν τους ξέρουμε και όλους- από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Σε ότι αφορά το “Ταπεινά” που λέει Ο Δημήτρης Ευθυμίου ζητώντας την ψήφο των Δημοτών Πάργας: “Αυτό το ταπεινά το αισθάνομαι και το λέω, γιατί ποιος είμαι εγώ για να σου ζητήσω την ψήφο και γιατί να με ψηφίσεις. Ο Νίκος Ζαχαριάς έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του, έχει δώσει δείγματα εργασίας, έχει όραμα, αποφασιστικότητα, έχει καλό επιτελείο και αξίζει να πάρει αυτή την ευκαιρία, γιατί το “Συνεχίζουμε” είναι μεγάλη υπόθεση. Εγώ εάν εκλεγώ δεν θέλω θέσεις, ένα πράγμα που θα επιδιώξω είναι τα πάρκα τσέπης σε όλα τα χωριά. Όλα τα πράγματα θα πρέπει να έχουν ένα παρκάκι μικρό, είναι εύκολο να γίνει και δεν είναι δαπάνη μεγάλη. Είδα φωτογραφίες από πάρκα τσέπης στο Περιστέρι. Τα είδα πως ήταν πριν, πως ήταν μετά. Καμία σχέση κι ένα Κηποθέατρο, θέατρο στη Λούτσα.”

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα στο Β΄Μέρος της Εκπομπής

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα