Κυριακή, 28/04/2024 | 17:07

“Δήμος Ζηρού”-“Νέα Πορεία”: Ισχυρό μήνυμα ΝΙΚΗΣ στις εκλογές έστειλαν οι ετεροδημότες της Αττικής

438 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/09/2023, 10:30 πμ | 0 σχόλια

Ισχυρό μήνυμα ΝΙΚΗΣ στις εκλογές έστειλαν οι ετεροδημότες της Αττικής

 

Καλαντζής: «Κάνουμε τον Δήμο Ζηρού πρωταγωνιστή!»

 

Δυναμικό ήταν το παρών που έδωσαν οι ετεροδημότες της Αττικής στην ομιλία του Δημάρχου Ζηρού στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας στην Αθήνα.

Οι απόδημοι της Αττικής χειροκρότησαν θερμά τον Δήμαρχο και έστειλαν ισχυρό μήνυμα ΝΙΚΗΣ εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου.   

Αφού ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την τιμητική και συγκινητική τους παρουσία, ο κ. Καλαντζής τους κάλεσε σε μία δυναμική συμπόρευση λέγοντας: «Πιστεύω ότι σήμερα δεν σας έφερε εδώ μόνο η δική μου παρουσία. Σας έφερε και η πραγματική αγάπη σας για τον τόπο μας» και αυτό είναι το πιο σημαντικό. 

Επέλεξα ν’ αρχίσω τις προεκλογικές μου ομιλίες σήμερα εδώ στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, -την οποία ευχαριστώ για τη φιλοξενία- διότι γνωρίζω πόσο βαθιά είναι η αγάπη του ετεροδημότη για τον τόπο του, το νόστο, την ελπίδα της επιστροφής στις ρίζες του. 

Στις απαιτήσεις της νέας εποχής, είναι προφανές πλέον ότι πρέπει να είμαστε όλοι ενεργοί.

Σήμερα έχω την τιμή και τη χαρά να σας μιλήσω για πράγματα ευχάριστα. 

Για έργα σημαντικά που υλοποιήθηκαν στον Δήμο μας και για πολλά περισσότερα που έχουμε δρομολογήσει και θα τα δείτε να εξελίσσονται το αμέσως επόμενο διάστημα σε κάθε Κοινότητα, σε κάθε γειτονιά.  

Κάνουμε τον Δήμο Ζηρού πρωταγωνιστή των εξελίξεων! 

– Έναν Δήμο με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές του 21ου αιώνα».

Ακολούθως ο Δήμαρχος Ζηρού αναφέρθηκε στα πολλά και σημαντικά έργα που έγιναν ανά τομέα στον Δήμο Ζηρού, τονίζοντας η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί.

Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας. 

Έχουμε σχέδιο, γνώση αλλά και αυτοδιοικητική εμπειρία.

Σας καλώ να δείτε προσεκτικά τα άτομα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό μας και να κάνετε συγκρίσεις. 

Έχουμε νέα παιδιά με φρέσκιες ιδέες και απόψεις που μπολιάζουν αρμονικά την παράταξή μας και της δίνουν τη νέα και απαραίτητη πνοή.  

Προχωράμε συντονισμένα με σεμνότητα και σωστό προγραμματισμό. 

Με το βλέμμα στο μέλλον και τους Νέους στην πρώτη γραμμή».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Δήμαρχος Ζηρού ανέφερε: 

«Ποτέ δεν τάξαμε και φυσικά δεν θα το κάνουμε και τώρα ακάλυπτες επιταγές.

Η παραγωγικότητα και ο προγραμματισμός μας δεν διακόπηκαν ποτέ.

Αναμετριόμαστε κάθε μέρα με τα προβλήματα και προσπαθούμε να δώσουμε  τις καλύτερες λύσεις.  

Θέλω να κρίνετε την ακολουθία των λόγων και των έργων μας έχοντας το βλέμμα στην αυριανή μέρα, στο μέλλον και το αύριο του τόπου και των παιδιών μας..

Αυτή άλλωστε είναι η ευθύνη όλων μας και πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα Δήμο Σύγχρονο, Εξωστρεφή, ελκυστικό και πανίσχυρο τα επόμενα χρόνια.

Δεν μπορεί να γίνει πισωγύρισμα στο Δήμο μας ! 

Πάντα κοιτάμε μπροστά, διορθώνουμε τυχόν λάθη και παραλείψεις μας  και συνεχίζουμε».

Ακολούθως ο κ. Καλαντζής έδωσε το περίγραμμα του προγράμματος της επόμενης πενταετίας. 

 Όπως προανέφερα –ανέφερε- είμαστε υπερήφανοι για το έργο που επιτελέσαμε σε μία θητεία, που λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων που περάσαμε ήταν λειψή και προβληματική. 

Στο Πρόγραμμα που έχουμε εκπονήσει περιγράφουμε το όραμά μας για την επόμενη 5ετία.  

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Ζηρού, αφού έδωσε ένα περίγραμμα των στόχων έκανε αναφορά στην Ιθάκη, λέγοντας: Ο κάθε άνθρωπος έχει στην καρδιά του τη δική του Ιθάκη η αποτελεί διεθνή σύμβολο. Ένα ισχυρό και ξεχωριστό brand name.  Ιθάκη όλων μας είναι ο Δήμος Ζηρού, η κάθε Κοινότητα, η κάθε γειτονιά και κάθε γωνιά του. Είναι ο τόπος που παίξαμε, μεγαλώσαμε και δραστηριοποιηθήκαμε.  Αγωνιζόμενοι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Να χτίσουμε το δικό μας ισχυρό brand name!

Ως παράταξη «Νέα πορεία για τον Δήμο Ζηρού» αναλαμβάνουμε δέσμευση τιμής, ότι δεν θα σταματήσουμε ούτε λεπτό να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον.

Τον δήμαρχο προσφώνησε ο κ. Γιώργος Γιάννος, πρώην δημοτικός Σύμβουλος και συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ο οποίος επισήμανε την εργατικότητά του, αλλά και τα πολλά έργα που κατασκευάζονται διαρκώς στον Δήμο. Τόνισε ότι ο κ. Καλαντζής πέρα από Δήμαρχος Ζηρού, είναι μία σημαντική προσωπικότητα για την περιοχή και την Ήπειρο, καθώς είναι επίσης πρόεδρος στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) αλλά και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό για τον Αμβρακικό ΕΤΑΝΑΜ.

Εξέφρασε την άποψη -την οποία ασπάστηκε ο Δήμαρχος Ζηρού κατά τη διάρκεια της ομιλίας του- ότι προεκλογικά πρέπει ν’ ανοίγει προς συζήτηση μία μεγάλη ατζέντα θεμάτων, τόσο από τη διοίκηση, όσο και από τις παρατάξεις τις αντιπολίτευσης, οι οποίες δεν πρέπει να είναι μόνο καταγγελτικές.

Της ομιλίας ακολούθησε κέρασμα με εδέσματα από τους Συνεταιρισμούς Γυναικών Θεσπρωτικού «Η μικρή Λάκκα Σούλι» και Γυμνοτόπου, με κρασιά του τοπικού παραγωγού «Μίτος¨. 

 

    

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα