Δευτέρα, 29/04/2024 | 23:08

Βασίλης Γιάπρος: Τραγικό, σε μονταρισμένες φωτογραφίες, ανήλικα να επιδίδονται σε αισχρές πράξεις!

3973 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/09/2023, 3:55 μμ | 0 σχόλια

Τον γνωστό δικηγόρο Βασίλη Γιάπρο φιλοξενήσαμε στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑ και την εκπομπή “ΤΟΜΗ στην ενημέρωση” με τον Σπύρο Πλέουρα σε μία συνέντευξη με ιδιαίτερο και ξεχωριστό ενδιαφέρον και την χωρίσαμε σε τρεις διαφορετικές ενότητες. Στην Πρώτη ενότητα ο γνωστός δικηγόρος, μας μίλησε για την υπόθεση της παρακολούθηση με τηλεσκόπιο ανήλικων παιδιών και τις μονταρισμένες φωτογραφίες με πορνογραφικό υλικό που απεικόνιζαν ανήλικα παιδιά και ηλικιωμένους. 

“Και για λόγους Δικονομικούς και για λόγους δεοντολογικούς, αυτά τα οποία θα πούμε θα είναι απολύτως περιορισμένα, διότι πρόκειται για μια δύσκολη, βαριά και σκληρή υπόθεση, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο έρευνας από το τμήμα ασφάλειας Πρέβεζας και από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΓΑΔΑ.  Οπότε,  θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, εγώ πρώτος από όλους που είμαι κουράτορας από την πλευρά των παθόντων και στο τέλος θα σου εξηγήσω γιατί δέχτηκα να μιλήσω γι’ αυτό το ζήτημα. Πράγματι είναι σε έρευνα η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, αρκετοί συμπολίτες και για τον εαυτό τους προσωπικά, το χειρότερο και σημαντικότερο με την ιδιότητα των ασκούντων τη γονική μέριμνα και την επιμέλεια ανηλίκων, γιατί αυτό είναι το λυπηρό και το τραγικό, ότι εμπλέκονται ανήλικα παιδιά, έχουν ήδη δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Ζητούν την ποινική δίωξη, την τιμωρία του δράστη. Μετά από μια φοβερή, επαγγελματική δουλειά που επέδειξε το τμήμα ασφαλείας Πρέβεζας, έχει ταυτοποιηθεί ο δράστης. Λέω ότι ήταν δύσκολη η υπόθεση διότι υπήρχαν αναρτήσεις στο διαδίκτυο, με πλαστά προφίλ και με πορνογραφικές παραστάσεις. Επειδή λοιπόν ο δράσεις δεν χρησιμοποιούσε την ηλεκτρονική διεύθυνση της οικίας ή του επαγγελματικού του χώρου τη λεγόμενη IP διεύθυνση, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να γίνει ο εντοπισμός. Κάτω από την πολύ καλή δουλειά των στελεχών, των αξιωματικών του τμήματος ασφαλείας Πρέβεζας, προσπάθησαν να δέσουν την υπόθεση. Οι καταγγέλοντες ήταν σχεδόν άγνωστοι μεταξύ τους. Προσπάθησαν λοιπόν να βρουν ποιο είναι το κοινό στοιχείο, ποιός είναι ο κοινός παρονομαστής. Βρέθηκε λοιπόν το κοινό στοιχείο και από εκεί και μετά ξετυλίχθηκε το κουβάρι. Το τραγικό της υποόθεση είναι ότι υπήρχε η δημιουργία ψεύτικου προφίλ και φαίνονταν ότι γίνονταν δημοσιεύσεις στα social media φωτογραφίες είτε ενήλικων με μονταρισμένες φωτογραφίες σε σεξουαλικές πράξεις ή το τραγικό και χειρότερο όλων, υπήρχαν ανήλικα παιδιά, γνωστά, που πήγαιναν σσχολείο, πάλι σε μονταρισμένες φωτογραφίες να επιδίδονται σε αισχρές, σε ελεεινές πράξεις. Παιδιά δεκατριών, δεκατεσσάρων και δεκαπέντε ετών. Δηλαδή η ζημιά εδώ ήταν όχι διπλή και τριπλή, αλλά πολλαπλή. Διασύρονταν και αυτός που του είχαν πλαστογραφήσει το προφίλ, αλλά και αυτοί που φαίνονταν στις φωτογραφίες, στις πορνογραφικές παραστάσεις. Φαντάσου λοιπόν φίλε Σπύρο, πέρα από τους γονείς, πέρα από τον διασυρμό των ιδίων, τι έχουν νιώσει αυτά τα μικρά παιδιά. Φανταστείτε λοιπόν τα παιδιά τα οποία είχαν το προφίλ τους, να διασύρονται κατά τέτοιο τρόπο, στους φίλους, τους συμμαθητές, στο σχολείο. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις που παιδιά επί δέκα ημέρες, δεν βγήκαν έξω από το σπίτι.” τόνισε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Γιάπρος επισημαίνοντας παράλληλα ότι με την ταυτοποίηση του δράστη μεγάλωσε ο αριθμός των οικογενειών που απευθύνθηκαν για την ίδια υπόθεση στο δικηγορικό του γραφείο. 

Όλες οι καταγγελίες σύμφωνα με τον κ. Γιάπρο, έχουν ενωθεί, ο φάκελος έχει ανοίξει πάρα πολύ και  όσον αφορά την παρουσία του στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑ για το ζήτημα αυτό ήταν να ενθαρρυνθούν και  άλλοι συμπολίτες που  έπεσαν θύματα αυτής της υπόθεσης, να απευθυνθούν πρωτίστως στις αρμόδιες αρχές και συγκεκριμένα στο τμήμα ασφαλείας και να δηλώσουν τι ακριβώς έχουν υποστεί. “Δεν πρέπει να κουκουλωθεί αυτή η υπόθεση” είπε με νόημα ο γνωστός δικηγόρος.

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα όσων συζητήσαμε με τον κ. Γιάπρο στο Α΄μέρος της εκπομπής

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα