Δευτέρα, 29/04/2024 | 10:16

Ένα “μαγικό” ταξίδι από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας στην Παλαιοχριστιανική Νικόπολη

2331 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/09/2023, 12:05 μμ | 0 σχόλια
Ενημερωτική ημερίδα για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ταξίδι στην Παλαιοχριστιανική Νικόπολη” πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης.
Απώτερος στόχος της ημερίδας ήταν να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς και όλους του παρευρισκόμενους για το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος, που θα υλοποιηθεί τόσο στον αρχαιολογικό χώρο, όσο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης.
Οι φόρμες συμμετοχής ενδιαφέροντος για τη φετινή χρονιά έχουν συμπληρωθεί. Ωστόσο, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί ξανά από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2024.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο) αλλά και σε σχολική μονάδα ειδικής αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής (ΕΕΕΕΚ Πρέβεζας) δίνοντας τη δυνατότητα γνωριμίας των παιδιών με την πρωτοβυζαντινή περίοδο της Νικόπολης αλλά και να μάθουν τον ιστορικό της ρόλο, να συγκρίνουν την τοπική με την ευρύτερη βυζαντινή ιστορία του ελλαδικού χώρου, καθώς και τα τα μνημεία της και τα αξιόλογα ευρήματά της, μεταξύ των οποίων τα ψηφιδωτά της.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα