Κυριακή, 28/04/2024 | 13:12

Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”: Παρέμβαση για την κατάληψη πεζοδρομίου από δίκυκλα & την επισφαλή διέλευση πεζών

565 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/08/2023, 11:09 πμ | 0 σχόλια

Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΡΕΒΕΖΑ» ΠΡΟΣ: Δήμο Πρέβεζας,
Αβέρωφ 2 Τροχαία Πρέβεζας
Email: pol.syl.preveza@gmail.com
Πρέβεζα, 2 Αυγούστου 2023.

ΘΕΜΑ: Οδική Ασφάλεια- Πεζόδρομος στην Πλατεία Δικαστηρίων

Με την παρούσα τοποθέτησή μας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ένα θέμα οδικής ασφάλειας σε κεντρικό σημείο της πόλης μας, που εγκυμονεί μεγάλο κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, στην εξωτερική πλευρά της πλατείας των Δικαστηρίων, στο ύψος της Λέσχης Αξιωματικών, υφίσταται διακριτός πεζόδρομος, ο οποίος περιβάλλεται από στρογγυλές μπάλες μπετόν και φέρει πινακίδες οδικής σήμανσης για απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων. Ο διάδρομος αυτός κατασκευάστηκε με την τελευταία ανάπλαση, με σκοπό την ασφαλή μετάβαση των πεζών οι οποίοι κινούνται από την πλατεία Ανδρούτσου προς την κεντρική αγορά και αντίστροφα. Δυστυχώς όμως, ο διάδρομος αυτός χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για τη στάθμευση δικύκλων, εξαναγκάζοντας  τους πεζούς να κινούνται πάνω στο οδόστρωμα, του ρεύματος καθόδου και μάλιστα χωρίς επαρκή φωτισμό τις βραδινές  ώρες, γεγονός που κρίνεται εξαιρετικά επισφαλές.

Ζητάμε την παρέμβαση των υπευθύνων καθ΄αρμοδιότητα, προκειμένου:

  1. Να τοποθετηθεί κατάλληλος φωτισμός.
  2. Να οριοθετηθεί το θέμα της στάθμευσης δικύκλων.
  3. Να εγκατασταθεί διάβαση πεζών στην προέκταση του πεζοδρόμου της κεντρικής αγοράς (οδός Εθνικής Αντιστάσεως) μέχρι το πάρκο της Λέσχης Αξιωματικών.

Τα παραπάνω  αποτελούν μικρές παρεμβάσεις, αλλά έχουν μεγάλη σημασία για τους πολίτες και επισκέπτες της πόλης μας. Ας έχουμε κατά νου πως η ανεμπόδιστη περιδιάβαση της πόλης είναι δικαίωμα όλων, πόσο μάλλον των συμπολιτών με κινητικά προβλήματα, με αναπηρικά αμαξίδια ή βρεφικά καροτσάκια. Οι Αρχές οφείλουν να παρεμβαίνουν και να μην επιτρέπουν τις εξόφθαλμες αντικοινωνικές συμπεριφορές, οι οποίες επηρεάζουν όσους υφίστανται τις συνέπειες τους.

Μετά τιμής
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα