Σάββατο, 27/04/2024 | 18:06

Μητσοτάκης: «Κλείνουν λέσχες, θα μείνει μία για κάθε ομάδα με έδρα την ΠΑΕ»

3875 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/08/2023, 12:39 μμ | 0 σχόλια

Σημαντικές οι εξελίξεις μετά το τέλος της σύσκεψης στο Μαξίμου καθώς όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένα πρώτο βήμα ώστε να εξαλειφθεί η οπαδική βία είναι να κλείσουν οι λέσχες οπαδών.

«Η χώρα μας φιλοξενεί τον ευρωπαϊκό τελικό του Super Cup. Κανονικά ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να σηματοδοτεί μόνο την ειρηνική συνάντηση φιλάθλων από διαφορετικές ομάδες και χώρες. Όμως, δυστυχώς, πραγματοποιείται στη σκιά ενός πένθους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιες εγκληματικές συμμορίες» είπε ο πρωθυπουργός κατά τις κοινές δηλώσεις μετά τη τη συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν και τη διευρυμένη σύσκεψη που ακολούθησε με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών και των Προέδρων των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και εκπροσώπου του ΠΑΟΚ, για τη βία στα γήπεδα.

«Δυστυχώς συχνά και η στάση των συλλόγων, των συνδέσμων, ακόμα και του Τύπου, δεν προωθεί μία κουλτούρα συνύπαρξης. Απαιτείται η κινητοποίηση όλων», πρόσθεσε.

«Οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, έχει κανόνες. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν δέχεται υποδείξεις από άστοχη φωνή εκτός συνόρων, ακόμα και αν αυτή είναι επίσημη (…). Σε εθνικό επίπεδο όπως ορίζει ο νόμος οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν. Κάθε ομάδα θα έχει έναν μόνο σύνδεσμο. Η αστυνομία θα έχει ουσιαστικό έλεγχο για να ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων οπαδών».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα