Σάββατο, 27/04/2024 | 22:44

Με υπογραφή του Νίκου Γεωργάκου το σημαντικό έργο στον κόμβο στο Φόρο Πρέβεζας

723 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/08/2023, 9:54 πμ | 0 σχόλια

Με την υπογραφή του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου και το σημαντικό έργο της ανάπλασης του κόμβου στο Φόρο στην πόλη της Πρέβεζας ύψους 1.080.000€

 

Υπεγράφη σήμερα 1η Αυγούστου 2023 μεταξύ του  Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου και του αναδόχου του έργου κ .Ιωάννη   Καραμπιτιάνη   η σύμβαση για την  υλοποίηση του σημαντικού και αναγκαίου έργου ανάπλασης  και διαμόρφωσης του κόμβου στο Φόρο στην πόλη της Πρέβεζας.

Το μεγάλο αυτό έργο, το οποίο  υλοποιείται στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ,  εντάχθηκε   κατόπιν  ολοκληρωμένης πρότασης που υπέβαλε η Δημοτική Αρχή του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!» στο  πλαίσιο της Πρόσκλησης  “Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας” του Υπουργείου  Εσωτερικών  και χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και  Ανθεκτικότητας  με το  ποσό των 1.080.000 ευρώ .

Πρόκειται για ένα τριπλό έργο που θα αναβαθμίσει το οδικό δίκτυο του Δήμου, την ποιότητα  ζωής των δημοτών και την οδική ασφάλεια τόσο των πεζών όσο και των διερχομένων οχημάτων στην είσοδο προς το κέντρο της πόλης της Πρέβεζας.

Συγκεκριμένα, το φυσικό αντικείμενο της πρότασης αφορά στην ανακατασκευή του υφιστάμενου κόμβου στη θέση Φόρος του Δήμου Πρέβεζας, την κατάλληλη διαμόρφωση των οδών που συμβάλλουν στον εν λόγω κόμβο και την κατασκευή μικρότερου κυκλικού κόμβου επί της δημοτικής οδού Σελευκείας.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος δήλωσε σχετικά:

“Καλό μήνα σε όλους τους Δημότες και τους επισκέπτες μας στο Δήμο μας. Η Δημοτική Αρχή το Συνδυασμού «Δήμος της Καρδιάς μας!» όπως και δήλωσα εχθές στην ανακοίνωση των πρώτων 131 υποψηφίων μας, εργάζεται αδιάλειπτα και δεν πρόκειται να μειώσει τους ρυθμούς στη διοίκηση του Δήμου μας ούτε λεπτό. Σήμερα υπέγραψα ως Δήμαρχος Πρέβεζας ακόμα ένα σπουδαίο έργο για την πόλη της Πρέβεζας με την ανάδοχο εταιρεία που θα το υλοποιήσει, Η ανάπλαση του κόμβου του Φόρου και τα έργα που τη συνοδεύουν εκτός από την αναγκαιότητα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας βελτιώνουν τη διαχείριση του κυκλοφοριακού φόρτου που ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες δέχεται η περιοχή.

Πρόκειται για  μια παρέμβαση που  θα διευκολύνει  την   κυκλοφορία  των οχημάτων πολύ περισσότερο όμως  την απρόσκοπτη διέλευση των  πεζών  δεδομένου ότι πρόκειται και για ένα σημείο με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα. Προχωράμε  τις παρεμβάσεις  μας με μεθοδικότητα, με  σχεδιασμό και το βλέμμα στο μέλλον του Δήμου μας υλοποιώντας σχεδόν όλες τις δεσμεύσεις μας.

Προτεραιότητά μας είναι να αναβαθμιστούν οι υποδομές δίχως η πόλη μας να χάσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά  και τον  ανθρώπινο χαρακτήρα της που την κάνει μοναδική και  αγαπημένη για  όλους τους Δημότες και κατοίκους που διαμένουμε στην Πρέβεζα αλλά και τους όλο και πιο πολυάριθμους επισκέπτες της”.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα