Σάββατο, 27/04/2024 | 23:26

Κέντρο ενημέρωσης μέσω προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας απέκτησε ο Δήμος Πρέβεζας

511 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/08/2023, 9:53 πμ | 0 σχόλια

Ως κέντρο ενημέρωσης για τους επισκέπτες της πόλης θα λειτουργήσει το ξύλινο κιόσκι που τοποθετήθηκε στον πεζόδρομο της Πλατείας Ανδρούτσου στην Πρέβεζα και σύντομα θα εξοπλιστεί με την ανάλογη υποδομή.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ” MileSTONES III Δημιουργική πολιτιστική συνεργασία ως εργαλείο για ισχυρή τουριστική ικανότητα και ανάπτυξη” και αποτελεί κοινή πρωτοβουλία που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το Δήμο Δωδώνης , σε συνεργασία με το Δήμο Φοινίκης το Δήμο Πρέβεζας και την περιφερειακή Διεύθυνση Εθνικού Πολιτισμού της Αυλώνας.

Συγκεκριμένα στον οικίσκο οι πολίτες και οι επισκέπτες της πόλης να έχουν τη δυνατότητα προμήθειας τουριστικών ενημερωτικών φυλλαδίων του Δήμου, παρακολούθησης video με θεματικές ενότητες όπως την ιστορία, την ορθοδοξία, τις παραλίες κ.τ.λ. και προφορική ενημέρωσης.

Τη χορήγηση άδειας παραχώρησης απλής χρήσης χώρου στο Δήμο Πρέβεζας επί του παραλιακού μετώπου της πόλης και συγκεκριμένα , στο σημείο έμπροσθεν του νοτίου ορίου της Πλατείας Ανδρούτσου.

Ο ξύλινος οικίσκος θα παραμένει εκεί για διάστημα έξι μηνών (από Απρίλιο μέχρι και Σεπτέμβριο ανά έτος) και σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δεν επιτρέπεται η κατασκευή οποιουδήποτε μόνιμου χαρακτήρα έργου στον παραχωρούμενο χώρο, ενώ τα έργα προσωρινού χαρακτήρα δεν θα αλλοιώνουν το περιβάλλον και θα εκτελούνται μετά από άδειες και εγκρίσεις των αρμόδιων αρχών.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα