Κυριακή, 28/04/2024 | 15:41

Ισόβια για τη «σατανική νοσοκόμα» που σκότωσε επτά νεογέννητα

438 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/08/2023, 3:37 μμ | 0 σχόλια

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η 33χρονη κατά συρροή δολοφόνος για τις δολοφονίες επτά νεογέννητων, μία υπόθεση που σόκαρε την κοινή γνώμη στη Βρετανία.

Η νοσοκόμα Λούσι Λέτμπι (Lucy Letby) δολοφόνησε 7 νεογέννητα και αποπειράθηκε να σκοτώσει άλλα 6 νεογνά. Η ανακοίνωση της ποινής έγινε μέσα σε μία συναισθηματικά φορτισμένη αίθουσα στο δικαστήριο του Μάντσεστερ.

«Η κατά συρροή δολοφόνος Λούσι Λέτμπι καταδικάζεται σε ισόβια και δεν θα αποφυλακιστεί ποτέ» για τα εγκλήματά της που ο δικαστής χαρακτήρισε «σκληρή, υπολογισμένη και κυνική εκστρατεία παιδοκτονίας».

Η Λέτμπι επέδειξε μια «νοσηρή γοητεία» με τα βαριά άρρωστα παιδιά και προκάλεσε «οξύ πόνο» καθώς πάλευαν απεγνωσμένα για τη ζωή, δήλωσε σήμερα ο δικαστής καθώς την καταδίκασε σε θάνατο στη φυλακή.

Η Λέτμπι δηλητηρίασε ορισμένα από τα βρέφη θύματά της, χορηγώντας τους ένεση ινσουλίνης και σε άλλα ένεση με αέρα ή ταΐζοντας τα βρέφη εξαναγκαστικά με γάλα.

«Η Λούσι Λέτμπι έκλεψε από τους γονείς τα αγαπημένα τους παιδιά» και «στέρησε από παιδιά τα αδέλφια τους» είπε ο δικαστής Τζαστις Γκος, ανακοινώνοντας την ποινή της Λέτμπι, ενώ η ίδια αρνήθηκε να είναι παρούσα σήμερα στην αίθουσα.

Στο δικαστήριο του Μάντσεστερ από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί οι οικογένειες των αθώων θυμάτων και εκτυλίχθηκαν δραματικές σκηνές καθώς ζητούσαν να φέρουν με την βία την δολοφόνο των νεογέννητων παιδιών τους.

Μεταξύ Ιουνίου 2015 και Ιουνίου 2016, επτά βρέφη που γεννήθηκαν πρόωρα πέθαναν αιφνιδίως και χωρίς προφανή αιτία στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Countess of Chester, στην ομώνυμη πόλη, στη βορειοδυτική Αγγλία, όπου εκεί εργαζόταν τότε η Λέτμπι.

Καθώς οι γιατροί δεν μπόρεσαν να βρουν ιατρικό λόγο για τους θανάτους, κλήθηκε η αστυνομία. Μετά από μακρά έρευνα, η Λέτμπι, η οποία είχε εμπλακεί στη φροντίδα των μωρών, ταυτοποιήθηκε ως η «συνεχής κακόβουλη παρουσία όταν τα πράγματα πήγαιναν προς το χειρότερο».

Η νοσοκόμα συνελήφθη και στο σπίτι της βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις που έγραφαν: «Τα σκότωσα επίτηδες γιατί δεν είμαι αρκετά καλή για να τα φροντίζω», «Είμαι ένας φρικτός, διαβολικός άνθρωπος» και «ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ, ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ».

Ωστόσο, στη δίκη της όμως, η κατά συρροή βρεφοκτόνος δήλωσε αθώα. Στην κατάθεσή της έκλαψε, λέγοντας ότι ποτέ της δεν επιχείρησε να βλάψει βρέφη και ότι ήθελε μόνο να τα φροντίσει.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα