Σάββατο, 27/04/2024 | 08:14

Θλιβερή ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας

1891 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/08/2023, 9:18 πμ | 0 σχόλια

Προσπαθεί να καλύψει την απίστευτη ανικανότητα της να προστατεύσει απλούς ανθρώπους και γυναικόπαιδα που βρέθηκαν έξω απο το γήπεδο της ΑΕΚ και δέχτηκαν επίθεση απο Κροάτες και Έλληνες δολοφόνους
Λίγο πριν τις 9:30 το πρωί της Τρίτης εκδόθηκε η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια από χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με συμμετοχή και Ελλήνων έξω από την “Αγιά Σοφιά” που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός 22χρονου φίλου της ΑΕΚ.

Στη θλιβερή της ανακοίνωση, η αστυνομία προσπαθεί να καλύψει την ανικανότητά της, μιας και δεν κατάφερε να προστατεύσει γυναικόπαιδα που βρέθηκαν έξω από την “Αγιά Σοφιά”, το βράδυ της Δευτέρας, και δέχτηκαν επίθεση από Κροάτες και Έλληνες δολοφόνους.

Κυρίως, όμως, στάθηκε ανίκανη να αποτρέψει τη δολοφονία του 22χρονου φίλου της ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα