Τρίτη, 30/04/2024 | 02:25

Η Πρέβεζα τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη σε μια μαγική νύχτα στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

2479 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/08/2023, 11:04 πμ | 0 σχόλια
Τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ήχησαν βράδυ της Τετάρτης στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης στην Πρέβεζα στη συναυλία που διοργάνωσε δωρεάν για το κοινό ο Δήμος σε συνεργασία με την ΠΕΔ Ηπείρου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.
Η Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης με τους ερμηνευτές Βασίλη Λέκκα, Σαβέρια Μαργιολά, Κώστα Μήτση και Άγγελο Θεοδωράκη-Παπαγγελίδη εγγονό του μεγάλου μουσικοσυνθέτη μαζί με μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών παρουσίασαν τα τραγούδια του Μίκη, φτιάχνοντας μια νοητή γέφυρα με νότες που ένωσε το παρελθόν με το παρόν του τόπου.
Τους καλλιτέχνες και το κοινό καλωσόρισε ο δήμαρχος Πρέβεζα; Νίκος Γεωργάκος μιλώντας για την μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά που άφησε ο Μίκης Θεοδωράκης στην πατρίδα μας.
Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρεβεζάνος Κώστας Σωτηρέλης νονός του Άγγελου Θεοδωράκη-Παπαγγελίδη, ενώ τις ευχαριστίες τους προς το Δήμο, το δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο και το κοινό της περιοχής που τους αποθέωσε εξέφρασαν τόσο οι καλλιτέχνες όσο και η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη Μαργαρίτα η οποία είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης.
Ο Βασίλης Λέκκας μάλιστα απευθυνόμενος στον πρώην δήμαρχο Νίκο Γιαννούλη θύμισε στους μεγαλύτερους και έκανε γνωστό στους νεώτερους ότι στον ίδιο χώρο το 1987 είχε δώσει συναυλία ο Μάνος Χατζιδάκης σε μια βραδιά που έμεινε χαραγμένη για πάντα στη μνήμη όσων την παρακολούθησαν.
Η νοερή “συνάντηση” των δύο κορυφαίων συνθετών στο Ωδείο της Νικόπολης συγκίνησε το κοινό το οποίο δεν αποχώρησε μετά το τέλος της συναυλίας και με το εξαιρετικό σόλο του Μανώλη Καραντίνη στο μπουζούκι και όλους τους καλλιτέχνες επί σκηνής τραγούδησε για αρκετή ώρα αποτίοντας έτσι μοναδικό φόρο τιμής στον συνθέτη που κουβάλησε στις πλάτες του μια ολόκληρη Ελλάδα.
ΠΗΓΗ-φώτος: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα