Σάββατο, 27/04/2024 | 12:43

ΕΔΕ για τις ενέργειες της Αστυνομίας στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

428 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/08/2023, 10:58 πμ | 0 σχόλια

Πως μπήκαν οι οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην Ελλάδα; Πως παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών για το ματς με την ΑΕΚ, κατάφεραν να διασχίσουν τη μισή Ελλάδα και να γίνουν αντιληπτοί από την ΕΛΑΣ στο Κιάτο;

Σε αυτά (και πολλά άλλα) αναπάντητα ερωτήματα θα κληθεί να απαντήσει η ΕΔΕ για τις ενέργειες της Αστυνομίας που αναμένεται να διεξαχθεί από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, όπως αναφέρουν πηγές της Κατεχάκη. Η αστυνομία, στην επίσημη ανακοίνωσή της για τα άγρια επεισόδια που προκάλεσαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με αποτέλεσμα θα θάνατο 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, αναφέρει ότι οι Κροάτες είχαν Έλληνες συνεργούς.

Οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, την οποία επρόκειτο να αντιμετωπίσει απόψε (08.08.2023) η ΑΕΚ στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League, μπήκαν από την Αλβανία και το κονβόι τους έγινε αντιπληπτό από τις ελληνικές αρχές στο Κιάτο (!).

Ανενόχλητοι, οι Κροάτες χούλιγκαν έφτασαν οδικώς στην Αθήνα, συναντήθηκαν -κατά πληροφορίες- με οπαδούς του ΠΑΟ στο σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ, όπου άφησαν τα αυτοκίνητα, πήραν το τρένο έως τα Πευκάκια και από εκεί με τα πόδια πήγαν στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου επιτέθηκαν με μανία σε οπαδούς της ΑΕΚ, στη συμβολή των οδών Κιουτάχειας και Πατριάρχου Κωνσταντίνου.

Εν τω μεταξύ είχαν κινητοποιηθεί δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες όμως έφτασαν αφού είχαν αρχίσει τα επεισόδια, κατά την διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά από μαχαίρι ένας 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ, ο οποίος ξεψύχησε λίγο αργότερα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής δέχτηκε χτύπημα με μαχαίρι στο μπράτσο και πέθανε τελικά από ακατάστατη αιμορραγία.

Άλλοι 8 τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες.

Από τους 98 κρατούμενους για την υπόθεση, 84 είναι Κροάτες, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και δύο Έλληνες βρίσκονται στην Ασφάλεια Αττικής, ενώ οι 8 τραυματίες βρίσκονται φρουρούμενοι στο νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ξέσπασε πυρκαγιά από βόμβα μολότοφ σε ξερά χόρτα σε ρεματιά επί της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου, η οποία σβήστηκε από την Πυροσβεστική, ενώ τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να διαλύσουν τους συμπλεκόμενους, τους οποίους απομόνωσαν και συνέλαβαν.

Τα αιματηρά επεισόδια ανέβαλαν την προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου με τον Αλβανό ομόλογο του στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσει την εξέλιξη της έρευνας, ζητώντας να πέσει άπλετο φως σε όλες τις λεπτομέρειες.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα