Κυριακή, 24/09/2023 | 19:23

Ηράκλειο: Ποινή φυλάκισης 44 ετών στον ιδιοκτήτη του γηροκομείου

1086 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/08/2023, 8:06 μμ | 0 σχόλια

Ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στο Ηράκλειο που οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης για τις συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων άνοιξε «βεντέτα» με τις Αρχές

Αν και οι διώξεις ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα, στον 60χρονο ιδιοκτήτη του γηροκομείου στο Ηράκλειο, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης των 44 ετών, με εκτιτέα τα 8 χρόνια.

Ο 60χρονος είχε συλληφθεί πριν λίγες εβδομάδες, μετά από καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων του οίκου ευγηρίας αλλά και την κατάσταση της δομής.

 

Η υπόθεση εκδικάστηκε πριν λίγες ημέρες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου και στον ιδιοκτήτη της Μονάδας, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί, μεταξύ άλλων, δίωξη για έκθεση ανθρώπου σε κίνδυνο, επιβλήθηκε η συγκεκριμένη ποινή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CretaLive, η έφεσή του έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο να δοθεί χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ!

Διώχνει τους άστεγους και άπορους τρόφιμους

Οι πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι το γηροκομείο έστειλε σήμερα εξώδικη πρόσκληση στην Εισαγγελία Ηρακλείου, με ένα τελεσίγραφο.
Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της Μονάδας λέει στην Εισαγγελία, ότι μέχρι τις 30 Αυγούστου, πρέπει να παραληφθούν οι 30 τρόφιμοι (άστεγοι, άποροι, κλπ) που οι Κοινωνικές Υπηρεσίες είχαν ζητήσει να φιλοξενηθούν στη συγκεκριμένη δομή δωρεάν!

Με λίγα λόγια, επισημαίνει ότι, αφού θεωρείται ακατάλληλος να λειτουργεί το γηροκομείο “ελάτε να πάρετε τους τρόφιμους που εσείς μου εμπιστευθήκατε να φιλοξενήσω δωρεάν”.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση με το γηροκομείο ήρθε στο φως στις 11 Ιουλίου, όταν στον οίκο ευγηρίας σε περιοχή περιφερειακά του Ηρακλείου βρέθηκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Σύμφωνα τη δικογραφία που σχηματίστηκε, διαπίστωσαν σωρεία παραβάσεων που σχετίζονται με την ασφάλεια, την υγιεινή, την χωροταξία και τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα