Δευτέρα, 29/04/2024 | 04:48

Χωροθετείται το Καταδυτικό Πάρκο στην Πρέβεζα – Υπο αδειοδότηση το Καταδυτικό Πάρκο της Πάργας

642 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/07/2023, 8:48 μμ | 0 σχόλια

Χωροθετείται το Καταδυτικό Πάρκο στην Πρέβεζα – Υπο αδειοδότηση το Καταδυτικό Πάρκο της Πάργας

Στράτος Ιωάννου : “Η δημιουργία Καταδυτικών Πάρκων στην Ήπειρο, αλλάζει τα δεδομένα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας”

 

Με σκοπό την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, αλλά και την προστασία, διατήρηση και ανάδειξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην Ηπειρωτική ακτογραμμή του Ιονίου, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας εστιάζει στην δημιουργία καταδυτικών πάρκων, στην Πρέβεζα και την Πάργα

             Μέσω του έργου  «TACTICAL TOURISM» που αποτελεί στρατηγικό έργο του διασυνοριακού προγράμματος INTERREG – IPA CBC Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020, με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Ηπείρου, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ανοίγει της πόρτες της, σε έναν τεράστιο αριθμό επισκεπτών από την Ευρώπη, με υψηλά εισοδήματα, ενώ δίνει την ευκαιρία ίδρυσης νέων επιχειρήσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. 

Καθώς, ο καταδυτικός τουρισμός αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, η Περιφέρεια Ηπείρου κατέθεσε την πρόταση για τον σχεδιασμό  και την χρηματοδότηση των καταδυτικών πάρκων της Ηπείρου το 2016 και ήδη τα καταδυτικά πάρκα της Πάργας και των Συβότων, βρίσκονται στην διαδικασία της αδειοδότησης.

     Ο Αντιπεριφερειάρχης κος Στράτος Ιωάννου ανέφερε σχετικά ότι “Μία προσωπική, αλλά και συλλογική προσπάθεια ετών μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και  αισθάνομαι υπερήφανος για αυτό. Γιατί η δημιουργία Καταδυτικού Κέντρου στην Ήπειρο, με τα τρία καταδυτικά πάρκα στην ακτογραμμή του Ιονίου, αλλάζει τα δεδομένα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.  Σαν Ήπειρος ανοίγουμε τις πόρτες σε ένα πλήθος επισκεπτών, με υψηλά εισοδήματα. Αυτό που θα συμβεί τα επόμενα χρόνια στην περιοχή μας είναι κάτι πολύ σημαντικό, γιατί θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή και τουριστική ώθηση και για αυτό δίνω συγχαρητήρια σε όλους όσους συνετέλεσαν και τους ευχαριστώ για την βοήθεια τους”

                 Τα σημεία που έχουν επιλεγεί είναι εξαιρετικού κάλλους και ιδιαίτερα ελκυστικά για τους λάτρεις της κατάδυσης. Συγκεκριμένα, το ΚΠ της Πάργας έχει χωροθετηθεί ανατολικά του Όρμου Πάργας και συγκεκριμένα ανατολικά του Βράχου Πετράδι και εκτείνεται έως και την Άκρα Πριόνι, ενώ το καταδυτικό πάρκο της Πρέβεζας προτείνεται να χωροθετηθεί δυτικά του Μύτικα. 

             Στο πλαίσιο του έργου, την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023, στην Πάργα και τα Σύβοτα, πραγματοποιήθηκαν παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου, δύο ανοιχτές ημερίδες για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων στην Περιφέρεια Ηπείρου. Το έργο παρουσίασαν, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Comitech A.E. κ. Κωνσταντίνος Γλάρος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AMBIO A.E. κ. Φίλιππος Πετρίδης. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας ευχαρίστησε τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πάργας, οι οποίοι σε συνεργασία με την διαχειριστική αρχή του προγράμματος συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση του έργου.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα