Κυριακή, 28/04/2024 | 12:26

Πέθανε όταν ήταν 8 ετών: 48 χρόνια μετά ιερέας συνελήφθη για τον φόνο της

2355 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/07/2023, 8:19 πμ | 0 σχόλια

Ένας 83χρονος πρώην ιερέας συνελήφθη για τον φόνο ενός 8χρονου κοριτσιού το 1975, ενώ αυτό πήγαινε στην εκκλησιαστική κατασκήνωσή του, σύμφωνα με τις αρχές. Στις 15 Αυγούστου 1975, η Gretchen Harrington περπατούσε μόνη της προς την τελευταία ημέρα της κατασκήνωσής της στην πόλη Marple Township της Πενσυλβάνια, όταν ο ύποπτος, David Zandstra, φέρεται να την πλησίασε με το πράσινο στέισον βάγκον του, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

«Ο Zandstra ήταν ιερέας στην κατασκήνωση και φίλος της οικογένειας Harrington», δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Delaware, Jack Stollsteimer, σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, 24 Ιουλίου. «Ο Zandstra ήταν επίσης ο πατέρας ενός από τους φίλους της Gretchen, οπότε η 8χρονη μπήκε στο αυτοκίνητό του», δήλωσε ο Stollsteimer.

Ο Zandstra ομολόγησε την πράξη του στην αστυνομία την περασμένη εβδομάδα. Φέρεται να είπε στις αρχές ότι μόλις έβαλε την Gretchen στο αυτοκίνητό του, την οδήγησε σε μια ασφαλή τοποθεσία. «Στη συνέχεια της ζήτησε να βγάλει τα ρούχα της και όταν εκείνη αρνήθηκε τη χτύπησε μέχρι θανάτου με τα χέρια του. Τέλος, φέρεται να πέταξε το πτώμα της και στη συνέχεια επέστρεψε στην εκκλησία. Αυτός ο άνθρωπος είναι διαβολικός», δήλωσε ο Stollsteimer.

Ο Zandstra, ο οποίος αργότερα υπηρέτησε ως αιδεσιμότατος στο Τέξας και τη Τζόρτζια, ζει τώρα στη Μαριέττα της Τζόρτζια. «Είναι υπό κράτηση με κατηγορίες που περιλαμβάνουν εγκληματική ανθρωποκτονία και αγωνίζεται για την έκδοσή του», δήλωσε ο Stollsteimer.

Σύμφωνα με την καταγγελία, πολλοί μάρτυρες είδαν την Gretchen εκείνο το πρωινό να μιλάει με τον οδηγό ενός πράσινου στέισον βάγκον και πολλοί μάρτυρες. Ανάμεσα σε αυτούς και ο David Zandstra. Όλοι μίλησαν για έναν οδηγό που βρέθηκε στον δρόμο του κοριτσιού προς την κατασκήνωση. Μάλιστα, ο David Zandstra φέρεται να έδωσε στις αρχές συγκεκριμένες περιγραφές των ρούχων της Gretchen, παρόλο που είχε αρνηθεί ότι είχε την είχε δει εκείνη την ημέρα.

Τον περασμένο Ιανουάριο, οι εισαγγελείς γνωστοποίησαν ότι οι αρχές πήραν συνέντευξη από μια γυναίκα που ήταν κολλητή φίλη με την κόρη του Zandstra όταν ήταν παιδιά. Η γυναίκα αποκάλυψε στην αστυνομία ότι ένα βράδυ που κοιμόταν στο σπίτι του Zandstra όταν ήταν 10 ετών, ξύπνησε τη στιγμή που εκείνος τη θώπευε. Όταν το ανέφερε στην κόρη του εκείνη απάντησε ότι ο μπαμπάς της «το κάνει αυτό μερικές φορές».

Η οικογένεια Harrington ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε η εισαγγελία«Ελπίζουμε ακράδαντα ότι το άτομο που ευθύνεται για το αποτρόπαιο έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος της Cretchen μας θα λογοδοτήσει».

«Αν γνωρίζατε την Gretchen, ήσασταν αμέσως φίλοι της. Απέπνεε καλοσύνη προς όλους και ήταν γλυκιά και ευγενική», ανέφερε, επίσης, η οικογένεια. «Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεχή επιδίωξη της δικαιοσύνης από τις αρχές επιβολής του νόμου και θέλουμε να ευχαριστήσουμε την πολιτειακή αστυνομία της Πενσυλβάνια που δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητά απαντήσεις. Δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα αν δεν ήταν αυτοί».

ΠΗΓΗ Marieclaire.gr Με πληροφορίες από abc.com

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα