Κυριακή, 28/04/2024 | 16:59

Υπεγράφη η Σύμβαση για την επισκευή / συντήρηση του κτιρίου της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας

372 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/07/2023, 5:20 μμ | 0 σχόλια

Π.Ε. Λευκάδας: Υπεγράφη η Σύμβαση για την επισκευή / συντήρηση του κτιρίου της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας

 

Υπεγράφη χθες (12/7/2023) η Σύμβαση για το έργο «Συντήρηση Κτιρίου Φιλαρμονικής Λευκάδας», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ, από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και τον εκπρόσωπο του Αναδόχου «ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ».

 

«Συναισθήματα μεγάλης χαρά και ικανοποίησης, μας προκαλεί η θετικότατη εξέλιξη της υπογραφής τη σύμβασης για το νέο έργο της Συντήρησης του Κτιρίου της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας. Ένα κτίριο που με δικές μας ενέργειες εντάχθηκε στον κατάλογο με τα νεότερα μνημεία της χώρας, ένα ξεχωριστό κτίριο, από τα λίγα που διασώζονται στην παλαιά πόλη της Λευκάδας. Δυστυχώς όμως, σήμερα, αντιμετωπίζει προβλήματα υγρασίας, στην στέγη, στα κουφώματα και αλλού, με συνέπεια να τίθενται σε κίνδυνο τα μουσικά όργανα, τα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία και ιστορικά αρχεία του σωματείου και να εμποδίζετε η προσήκουσα διδασκαλία των μαθητών και των μαθητριών, δυσχεραίνοντας έτσι την γενικότερη λειτουργία.

Όλα αυτά μας μεταφέρθηκαν από τα μέλη του ΔΣ του σωματείου, και εμείς από την πλευρά μας, πράξαμε τα δέοντα, ξεπεράσαμε κάθε δυσκολία και τελικώς ανταποκρινόμαστε έμπρακτα στις ανάγκες της Φιλαρμονικής μας, με το εν λόγω έργο.

 

Η Φιλαρμονική μας, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον πολιτισμό της Λευκάδας μας και έχει συνδεθεί με τις χαρές, τις λύπες μας και γενικότερα με όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Παραμένουμε σταθερά δίπλα στην Φιλαρμονική μας, είτε συνδιοργανώνοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις, είτε με έργα όπως αυτό και θα είμαστε και στο μέλλον, με όποια δυνατότητα μας παρέχεται» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Το έργο χρηματοδοτείται από το αποθεματικό (ΚΑΠ) της Π.Ε. Λευκάδας και αφορά στην ανακατασκευή των φθορών του κτιρίου της ΦΕΛ, διατηρώντας τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του ιστορικού κτιρίου και νεότερου μνημείου. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει επισκευή – αντικατάσταση στέγης, κουφωμάτων (πόρτες και παράθυρα), περιμετρικής μαρκίζας, καθώς και μονώσεις, βαψίματα και επιχρίσματα.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα