Σάββατο, 27/04/2024 | 12:18

Τελικά δεν βρίσκουν εργαζόμενους για να τους εκμεταλλεύονται& να τους ξυλοφορτώνουν; του Σπύρου Πλέουρα

819 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/07/2023, 2:48 μμ | 0 σχόλια

 

Πήγε ένας 20χρονος να δουλέψει στην Πάργα και πήγαν να του φοτρώσουν ένα κάρο εργασίες και να δουλέψει και πάνω από 9ωρο! Και δεν τον πλήρωσαν τα δεδουλευμένα του και δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό!

Υπήρχε ένα παραμυθάκι, ένας αστικός μύθος, ότι τάχα μου ορισμένες επιχειρήσεις δεν βρίσκουν εργαζόμενους και ότι οι νέοι δεν δουλεύουν κλπ.

Όταν η “επιχείρηση” βάζει στον λογαριασμό του εργαζόμενου το δώρο και του ζητά να πάει στην τράπεζα να το βγάλει και να το επιστρέψει ατόφιο, όταν η “επιχείρηση” τον βάζει να δουλεύει πάνω από 9 ώρες με ούτε τον βασικό μισθό, αυτή η “επιχείρηση” θέλει να βρει εργαζόμενους και δεν βρίσκει;

Τελικά δεν βρίσκουν εργαζόμενους για να τους εκμεταλλεύονται και να τους ξυλοφορτώνουν; Έχει ξεφύγει η κατάσταση με “επιχειρηματίες”-εκμεταλλευτές και πρέπει πάση θυσία να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, εκεί πρέπει να οδηγηθούν.

Προκειμένου να αυξήσουν τα παχυλά τους έσοδα, δεν διστάζουν να φέρνονται απάνθρωπα σε εργαζόμενους. Απάνθρωπα ναι, διότι αυτοί που συμπεριφέρονται με αυτούς τους τρόπους σε εργαζόμενους δεν τους λες ανθρώπους, ούτε Χιμπατζήδες τους λες γιατί προσβάλλεις το ζώο.

Νηστικός προτιμά να μείνει ο άλλος παρά να πάει να δουλέψει στον…Δερβέναγα. Με ψωμί κι ελιά θα τη βγάλει αλλά δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον προσβάλει και να τον εκμεταλλευτεί.

Η ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση για μια ακόμη φορά ζητά από εργαζόμενους που υφίστανται εργασιακό μεσαίωνα, να βγουν και να καταγγείλουν πρόσωπα και καταστάσεις!

Αρκετά πια με τα λαμόγια που πίνουν το αίμα του εργαζόμενου, αρκετά πια με τους σαδιστές των εργατών, να πληρώσουν το τίμημα για αυτά που κάνουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά μπας και αλλάξει τρόπους και συμπεριφορά… καμία άλλη κουφάλα… σαν τα μούτρα τους!

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα