Κυριακή, 28/04/2024 | 03:52

Πρέβεζα: Για άγρια καταστολή σε βάρος σωματείων και φορέων κάνει λόγο το ΚΚΕ

1071 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/07/2023, 5:42 μμ | 0 σχόλια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

 

Η Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ καταγγέλλει την άγρια καταστολή που εξαπέλυσαν αστυνομικές δυνάμεις το απόγευμα της Τετάρτης σε βάρος συνδικαλιστών, μελών σωματείων και ανθρώπων που υπερασπίστηκαν το βιός λαϊκής οικογένειας. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές, ένας εκ των οποίων είναι στέλεχος της ΚΝΕ και εργαζόμενος φοιτητής. Έπειτα από την ανυποχώρητη στάση των σωματείων οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι αργά το απόγευμα. Επίσης, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, έκανε παρέμβαση για την απελευθέρωση τους, τόσο στο Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας όσο στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη. 

Το “έγκλημα” που διέπραξαν τα σωματεία είναι ότι βρέθηκαν να υπερασπίζονται τους κόπους μιας ζωής μιας λαϊκής οικογένειας. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες οικογενειακής επιχείρησης στην περιοχή της Λούτσας Πρέβεζας, μετανάστες από τη Γερμανία, είχαν χτίσει ένα κατάλυμα με τους κόπους μιας ζωής. Είχαν λάβει ένα δάνειο από την τράπεζα Πειραιώς και είχαν αποπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του. Με την αύξηση όμως των επιτοκίων η οικογένεια δεν μπόρεσε να τηρήσει την ομαλή αποπληρωμή των υπολοίπων δόσεων, ενώ ζητούσε να γίνει ρύθμιση και της αρνούνταν. Με την πώληση του δανείου από την τράπεζα Πειραιώς στο fund, οι ιδιοκτήτες δεν είχαν καμία ενημέρωση για την εξέλιξη του δανείου τους, ενώ δεν τους δίνονταν ακόμη και στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού για να καταθέσουν χρήματα. Και ενώ είναι σε εκκρεμότητα δίκες για στοιχεία που έχουν αποκρυφτεί εσκεμμένα φαίνεται πως με συνοπτικές διαδικασίες θέλουν να αρπάξουν την περιουσία της οικογένειας. 

 

Έτσι από το πρωί της Τετάρτης εμφανίστηκε δικαστική επιμελήτρια η οποία κάλεσε την αστυνομία για να γίνει αλλαγή κλειδαριάς στο τουριστικό κατάλυμα. 

Όλα όσα διαδραματίστηκαν στην Πρέβεζα έρχονται σε συνέχεια όλων όσων συμβαίνουν σε όλη τη χώρα και συνθέτουν την μεγάλη εικόνα που λέει πως τα κοράκια, οι τράπεζες και τα funds, στόχο έχουν να αρπάξουν το μόχθο των καθημερινών ανθρώπων πατώντας πάνω στο νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα είναι ευθυγραμμισμένοι στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Γι΄αυτό και θέλουν να εξασφαλιστούν οι επενδυτικές βαθμίδες και οι στόχοι των ματωμένων πλεονασμάτων, για να προχωρήσει το Ταμείο Ανάκαμψης που θα φέρει ακόμα μεγαλύτερα βάρη στις πλάτες του λαού, όπως είναι και οι 700.000 πλειστηριασμοί που θέλουν να προχωρήσουν. 

Όμως φανερώθηκε και η άλλη εικόνα, της ελπίδα και της αισιοδοξίας για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη, η ανυποχώρητη στάση για την υπεράσπιση του δίκιου. Γιατί οι άδικοι νόμοι γκρεμίζονται στην πράξη, μέσα από την πάλη του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Οι κομμουνιστές μέσα από τα σωματεία, τους φορείς και τους συλλόγους που συμμετέχουν πρωτοστατούν και θα συνεχίσουν με όλες τους τις δυνάμεις να εμποδίσουν πλάι πλάι με το λαό την αντιλαϊκή επίθεση. Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες θα είναι εκεί, μπροστά στην πάλη και τη διεκδίκηση, για να ανοίξει ο δρόμος που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα.      

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα