Κυριακή, 28/04/2024 | 14:00

Εθελοντική δράση για τον Ζαχαρώδη διαβήτη στην Πάργα

386 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/07/2023, 6:46 μμ | 0 σχόλια

Ο Δήμος Πάργας και η εθελοντική ομάδα Δίψακος οργανώνουν στo 1o Δημοτικό Σχολείο Πάργας την Κυριακή 9/7 από τις 10.30 (μετά το πέρας της θείας λειτουργίας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου) δράση ανίχνευσης για το ζαχαρώδη διαβήτη και ενημέρωσης από ιατρούς. Μετά την ενημέρωση θα γίνουν δωρεάν ανώδυνες μετρήσεις ζαχαρώδη διαβήτη και οι γιατροί και νοσηλευτές θα απαντήσουν σε ερωτήσεις που θα τους τεθούν. Στην δράση μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι το επιθυμούν χωρίς κανένα ηλικιακό όριο και περιορισμό.

Η ομάδα Δίψακος στελεχώνεται με έμπειρους εθελοντές νοσηλευτές και ιατρούς που μπορούν μέσα από την ανώδυνη διαδικασία ανίχνευσης να ενημερώσουν τους πάσχοντες από διαβήτη, σχετικά με την ιατρική βοήθεια που επιβάλλεται να ζητήσουν σε περίπτωση που έχουν υψηλές τιμές σακχάρου.

Την προσπάθεια υποστηρίζουν η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, η Περιφέρεια Ηπείρου και το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα», ενώ τα αναλώσιμα για την συγκεκριμένη δράση προσφέρει η εταιρία ανακύκλωσης ρούχων EAST-WEST GREECE που δραστηριοποιείται στον Δήμο Πάργας.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα