Τετάρτη, 01/05/2024 | 03:27

Με 30 επιχειρήσεις η 2η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Γαστρονομίας στην Πρέβεζα

2532 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/07/2023, 10:08 μμ | 0 σχόλια

Σε πολύ θετική κατεύθυνση είναι η πρωτοβουλία του επιμελητηρίου Πρέβεζας να ξεκινήσει και να συνεχίζει μια έκθεση που εξυποακούεται είναι πολύ σημαντική για τον τόπο μας. Φέτος πραγματοποιείται για δεύτερη φορά, ο λόγος για την 2η έκθεση τοπικών προϊόντων και γαστρονομίας που ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 7 Ιουλίου.

Τριάντα επιχειρήσεις από τους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού θα παρουσιάσουν τα «δυνατά χαρτιά» της περιοχής όπως τα τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, τα κρέατα, τα κηπευτικά, το ελαιόλαδο, τα αρωματικά φυτά, τις σάλτσες, το ούζο και το τσίπουρο και φυσικά τα θαλασσινά.
Από την Παρασκευή και για τρεις ημέρες έως την Κυριακή ( από 7 το απόγευμα έως 12 το βράδυ) με ελεύθερη είσοδο ντόπιοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης, γνωστοί σεφ, με δραστηριότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα αναδείξουν με τις συνταγές τους τα προϊόντα της Πρεβεζάνικης γης.
Συγκεκριμένα οι σεφ, κ. Pasquale Lembo, και κ. Γιώργος Παλησίδης μέσω της μαγειρικής τους τέχνης, θα συνθέσουν πιάτα βασισμένα σε προϊόντα του τόπου μας τα οποία θα προσφερθούν στους επισκέπτες.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Ιουλίου στις 9 το βράδυ και ο κ. Μπούρης μέσα από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και την εκπομπή της Αθηνάς Παππά “νωρίτερα δεν γίνεται”  ευχαρίστησε όλες τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν αλλά και όλους τους χορηγούς που στηρίζουν την συγκεκριμένη έκθεση και κάλεσε τους Πρεβεζάνους να επισκεφθούν την έκθεση, να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν τη διοργάνωση, ενώ αποκαλύπτοντας κάτι από τις εκπλήξεις του φεστιβάλ είπε ότι στο “καλωσόρισμα” μας περιμένουν απροσδόκητοι συνδυασμοί διαφορετικοί πό αυτούς που έχουμε συνηθίσει.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα