Δευτέρα, 29/04/2024 | 04:49

Με επιτυχία το Δεύτερο Θερινό Σχολείο Ιστορίας και Οικονομίας στην Πανεπιστημιούπολη Πρέβεζας

491 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/07/2023, 2:15 μμ | 0 σχόλια
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από 6 έως 9 Ιουλίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην Πανεπιστημιούπολη Πρέβεζας στο Ψαθάκι, το Δεύτερο Θερινό Σχολείο Ιστορίας και Οικονομίας (HISEC) με θέμα ”Crises: Μετασχηματισμοί της Εργασίας” (http://hisec.accfin.uoi.gr)
Στην έναρξη του HISEC απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγητής Ιωάννης Λεονάρδος και ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ΕΑΠ Καθηγητής Αυγουστίνος Δημητράς. Όλοι τους τόνισαν τη σημασία και τη μοναδικότητα της συνάντησης διαφορετικών επιστημών με διεπιστημονικές προσεγγίσεις στο επίκαιρο θέμα των κρίσεων στο χώρο της εργασίας.
Εκτός από τις διαλέξεις, τις οποίες έδωσαν οι Αναγνωστάκης Άρης, Κουμανάκος Ευάγγελος, Κυπριωτέλης Ευστράτιος, Μανδυλαρά Άννα, Μπαχάρας Δημήτριος, Στεργίου Ανδρέας, Τζάλλας Αλέξανδρος, Τριάρχη Ειρήνη και Τσάνη Στέλλα, υπήρξαν και δύο κεντρικές ομιλίες.
Η πρώτη ομιλία από τον Κωνσταντίνο Καρανάτση, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επικεντρώθηκε στις επιπτώσεις της Μεγάλης Ύφεσης στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1930. O Γεώργιος Πάνος, Καθηγητής στο Adam Smith Business School, University of Glasgow και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε τη δεύτερη κεντρική ομιλία στο κλείσιμο του Θερινού Σχολείου, στην οποία παρουσίασε την επίδραση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού και της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας στην αγορά εργασίας. Το θερινό σχολείο ολοκληρώθηκε με περίπατο σε ιστορικά τοπόσημα της πόλης της Πρέβεζας.
Η ικανοποίηση διδασκόντων και διδασκομένων εκφράστηκε από τη θέληση όλων να συμμετέχουν και στο επόμενο, Τρίτο Θερινό Σχολείο, το οποίο προγραμματίζεται για το καλοκαίρι του 2024. Η συνέχεια διεξαγωγής καθιστά τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία σημείο αναφοράς στην ακαδημαϊκή ζωή των δύο Ιδρυμάτων (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο), καθώς και στην πολιτιστική πραγματικότητα της πόλης της Πρέβεζας.
Στην επιτυχία του HISEC συνέβαλαν με την οικονομική τους υποστήριξη ο Δήμος Πρέβεζας και η εταιρεία Αφοί Κομπατσιάρη Α.Ε. – Αμάλθεια.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα