Τρίτη, 30/04/2024 | 05:24

Επίσκεψη του Βουλευτή Ν. Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας

1468 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/07/2023, 6:16 μμ | 0 σχόλια

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να ενημερωθεί από την τοπική ηγεσία για την πορεία της φετινής αντιπυρικής περιόδου. 

Ο Βουλευτής συναντήθηκε με το Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, κ.Κωνσταντίνο Τσίκα, καθώς και με το προσωπικό, και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής. Είχε πλήρη ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης και πυροπροστασίας που έχουν ληφθεί και για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Υπηρεσίας. 

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε ακόμη για τις ενισχύσεις 6 ατόμων που έρχονται από την Ήπειρο όποτε υπάρχει προειδοποίηση για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, ενώ από την πλευρά του ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, για το πρόγραμμα υπογειοποιήσεων του ΔΕΔΔΗΕ σε δασικές εκτάσεις, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, οι οποίες θα εξαλείψουν μία από τις σημαντικότερες αιτίες κινδύνου πυρκαγιάς. 

Σχετικά με την επίσκεψή του ο Βουλευτής ανέφερε:

«Η χώρα μας δοκιμάζεται από ένα ακραία θερμό καλοκαίρι, με συνθήκες οι οποίες ευνόησαν την εκδήλωση και επέκταση μεγάλων καταστροφικών πυρκαγιών. Η Πυροσβεστική μας είναι η πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στην πύρινη λαίλαπα, γι’ αυτό και θεώρησα χρέος μου να επισκεφθώ την τοπική Π.Υ. για να εκφράσω στα μέλη της την αμέριστη συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι είμαι στη διάθεσή τους για ό,τι χρειαστούν. 

Ήδη πετύχαμε να εξασφαλίσουμε και θα παραληφθεί τις επόμενες μέρες ένα όχημα επιβατικό τύπου τζιπ για την μεταφορά προσωπικού, που θα βοηθήσει στις περιπολίες, αίτημα το οποίο είχα μεταφέρει τον Μάρτιο του 2023 σε συνάντησή μου με το νέο Αρχηγό Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Πουρναρά, και οφείλω να τον ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκρισή του. 

 Ωστόσο, οι ανάγκες είναι πολλές – για παράδειγμα, έχουμε ζητήσει και αναμένουμε υδροφόρα οχήματα, ενώ το κτίριο του Κλιμακίου Κοντάραινας χρειάζεται βελτιώσεις. Γι’ αυτό και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να διεκδικώ την έμπρακτη περαιτέρω ενίσχυση της ΠΥ Λευκάδας με μέσα και προσωπικό, ώστε να εξασφαλίσουμε την επαρκή πρόληψη, αλλά και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το προσωπικό της Πυροσβεστικής μας και να ευχηθώ να είναι πάντα ασφαλείς και υγιείς στο ανεκτίμητο έργο τους.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα