Πέμπτη, 29/02/2024 | 10:27

Θανάσης Καββαδάς: Λειτουργία 2 νέων Τμημάτων Ένταξης στα Δημοτικά Σφακιωτών & Λυγιάς

434 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/07/2023, 5:26 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Λειτουργία 2 νέων Τμημάτων Ένταξης στα Δημοτικά Σφακιωτών και Λυγιάς με τη νέα χρονιά – Μία ακόμα δέσμευση γίνεται πράξη»

 

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ίδρυσης 2 νέων Τμημάτων Ένταξης στα Δημοτικά Σχολεία Σφακιωτών και Λυγιάς, με τη δημοσίευση των αντίστοιχων ΦΕΚ, έπειτα από σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας. Το αίτημα είχε αναδείξει από το Νοέμβριο του 2022 ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, τόσο σε αλληλογραφία του, όσο και σε συνάντησή του με την προηγούμενη Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής ανέφερε:

«Τα Τμήματα Ένταξης είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός για την υποστήριξη παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και δυσκολίες, προκειμένου να ενταχθούν πλήρως και ομαλά στο σχολικό περιβάλλον. Επειδή υπήρχαν αρκετά αιτήματα από γονείς, ξεκινήσαμε πέρυσι μία προσπάθεια για τη δημιουργία δύο τέτοιων τμημάτων στη Λευκάδα. Έπειτα από συνεργασία με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, κ.Κωνσταντίνο Μπατσίλα, καταθέσαμε και προωθήσαμε τις σχετικές προτάσεις στο Υπουργείο, επιτυγχάνοντας τη λειτουργία 2 επιπλέον Τμημάτων Ένταξης στα δημοτικά γενικής εκπαίδευσης στη Λυγιά και τους Σφακιώτες. 

Πλέον, όλες οι σχολικές μονάδες στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι διαθέτουν Τμήμα Ένταξης. Έτσι, οι μαθητές και οι μαθήτριες που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, θα υποστηρίζονται από εξειδικευμένο προσωπικό και μάλιστα όχι μόνο στο εκπαιδευτικό κομμάτι, αλλά και σε ό,τι αφορά την κοινωνικοποίησή τους. 

Στόχος όλων μας είναι να έχουν τα παιδιά μας όλη τη βοήθεια που χρειάζονται ώστε να αναπτύξουν τις δικές τους δυνάμεις, γνωστικές και ψυχικές, και να μπορέσουν έτσι όχι μόνο να ενταχθούν στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και στην κοινωνία.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα