Σάββατο, 27/04/2024 | 22:57

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι πατριωτικό κίνημα που δεν εμπλέκεται σε διχασμούς ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

3788 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/06/2023, 9:27 πμ | 0 σχόλια

Βασικά σημεία της συνέντευξής μου σήμερα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»:

Για το ζήτημα των υποψηφίων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη: «Στα πολύ σοβαρά εθνικά θέματα το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει έναν άλλο τρόπο συμπεριφοράς και άσκησης κριτικής σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Το καλοκαίρι όταν ήταν η επιλογή του μουφτή στην περιοχή επειδή δεν υπήρχε ονομαστική ψηφοφορία, οι Έλληνες μουσουλμάνοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μίλησαν δημόσια για να υποστηρίξουν αυτά τα οποία θέλει το ελληνικό κράτος.
Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που έσπασε τις μπάρες προκειμένου να αλλάξουν τα πράγματα για τους μουσουλμάνους της περιοχής με την εφαρμογή, μεταξύ άλλων, συγκεκριμένων πολιτικών για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια.

Τον τελευταίο καιρό, βλέπουμε από τη μια τα στελέχη της ΝΔ να απειλούν τους Έλληνες μουσουλμάνους και από την άλλη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για «τουρκική μειονότητα». Νομίζω ότι είναι ό,τι πιο επικίνδυνο σε αυτή τη χρονική στιγμή να ανοίγουν ζητήματα που αφορούν Συνθήκες και μπορεί να μας δημιουργήσουν πρόβλημα, προκειμένου να εργαλειοποιηθούν στη μικροπολιτική των εκλογών.

Όταν υπήρξε θέμα με δικό μας βουλευτή και έπρεπε να διευκρινιστεί, θεωρήσαμε ότι πρέπει να γίνει μια δήλωση από πλευράς του. Τότε λοιπόν, δήλωσε ανοιχτά το σεβασμό του στη συνθήκη της Λοζάνης και σε όσα αυτή συνεπάγεται. Ο τρόπος που ανοίγει το θέμα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με απειλές και αναφορές σε «τουρκική μειονότητα» βοηθά όλους τους άλλους εκτός από την Ελλάδα. Αν υπάρχει παρέμβαση τρίτης χώρας στα εσωτερικά της Ελλάδας αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά από αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες. Ο δικός μας πατριωτισμός δεν μπορεί να συμβαδίσει με αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες.

Εμείς ως ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες, μουσουλμάνους και χριστιανούς, και θέλω να τους πω ότι δεν τους σκεφτόμαστε μόνο στις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα πραγματικά πατριωτικό κόμμα που δεν μπλέκεται στους διχασμούς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Ελλήνων χριστιανών και των Ελλήνων μουσουλμάνων συνολικά. Είναι έτοιμο, οποιαδήποτε στιγμή, να στηρίξει αυτή την προσπάθεια με μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όπως έχει ήδη κάνει παλιότερα. Αυτή η συζήτηση για μας είναι απλή και καθαρή, γιατί είμαστε το μόνο κόμμα που συνδυάζει το πατριωτισμό με τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα