Κυριακή, 28/04/2024 | 19:43

Συνάντηση εργασίας για «την επόμενη ημέρα της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου»

528 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/06/2023, 1:01 μμ | 0 σχόλια

Με θέμα την «επόμενη ημέρα της Πολιτιστικής Διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου» πραγματοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε» συνάντηση εργασίας σήμερα 22.6.2023.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» κ. Σταύρος Μπένος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας και Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτος Ιωάννου, στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «ΗΠΕΙΡΟΣ», ο Πρόεδρος της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» κ. Κωνσταντίνος Ντέτσικας, η Αντιπρόεδρος της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» κα Ελένη Ρόκκου, ο Γενικός Διευθυντής της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» κ. Γιώργος Θεοχάρης και τα στελέχη της Πολιτιστικής Διαδρομής κ. Αριστοτέλης Σταγκίκας και κα Γεωργία Κιτσάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας τέθηκαν επί τάπητος η λειτουργικότητα και η βιωσιμότητα της Πολιτιστικής Διαδρομής και η καθιέρωση δεικτών αξιολόγησης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ανέφερε ότι «έγινε μια συζήτηση για την ΟΧΕ των Αρχαίων Θεάτρων και για όλες τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Ηπείρου, με την παρουσία του κ. Μπένου που μας βοήθησε τα μέγιστα σε όλα. Ευχαριστώ για ό,τι γίνεται στην Ήπειρο».

Ο κ. Μπένος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «σήμερα ήταν μια συναρπαστική μέρα γιατί ανοίξαμε έναν νέο ιστορικό κύκλο. Ο πρώτος ιστορικός κύκλος άνοιξε πριν ακριβώς από δέκα χρόνια. Δώσαμε στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη το πρώτο ολιστικό πρόγραμμα, την πρώτη ολοκληρωμένη χωρική επένδυση, παράδειγμα για όλη την Ευρώπη, την ΟΧΕ των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου. Τώρα μπαίνουμε στη δεύτερη φάση που σηματοδοτείται από τρεις μαγικές λέξεις: Λειτουργικότητα, Βιωσιμότητα του Φορέα Διαχείρισης και το τρίτο και σημαντικότερο για μένα είναι ότι δώσαμε όλοι σήμερα μια υπόσχεση ότι από την Ήπειρο θα ξεκινήσει για την Ευρώπη μια απόπειρα για να βάλουμε δείκτες αξιολόγησης στα προϊόντα πολιτιστικού προορισμού».

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στην έλλειψη χρηματοδότησης του Φορέα Λειτουργίας της Πολιτιστικής Διαδρομής, η οποία συμπίπτει και με το κενό του νόμου σχετικά με τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα