Δευτέρα, 29/04/2024 | 10:35

Π.Ε. Λευκάδας: Προληπτικοί καθαρισμοί ρεμάτων σε Κοντάραινα και Βασιλική

416 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/06/2023, 2:37 μμ | 0 σχόλια

 

Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας για τον καθαρισμό των ρεμάτων του νησιού. Τις τελευταίες ημέρες ολοκληρώθηκαν καθαρισμοί στο ρέμα στην Κοντάραινας, αλλά και στην εκβολή μικρού ρέματος στη Βασιλική. Και από τα δύο ρέματα απομακρύνθηκαν απορρίμματα, αδρανή υλικά και αυτοφυής βλάστησης, τόσο από την κοίτη όσο και από τα πρανή.

 

 

«Το σχέδιό μας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Λευκάδας, εκτός από τεχνικά έργα, περιλαμβάνει και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα προληπτικών καθαρισμών των ρεμάτων. Η απομάκρυνση σκουπιδιών, φερτών υλικών και ξερών χόρτων από τις κοίτες και τις όχθες των ρεμάτων, εκτός του ότι ελαχιστοποιεί τους πλημμυρικούς κινδύνους, ενισχύει και την αντιπυρική προστασία. Επιδιώκουμε να έχουμε καθαρά ρέματα για προφανής λόγους, αλλά και επειδή αποτρέπουν την ανάπτυξη υπερπληθυσμών κουνουπιών και διευκολύνουν το πρόγραμμά μας κουνουποκτονίας, που ήδη έχει ξεκινήσει ενόψει καλοκαιρινής περιόδου» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες καθαρισμού στα δύο ρέματα, παρουσία των Τοπικών Πρόεδρων, Νίκου Κεραμιδά (Τ.Κ. Κοντάραινας) και Σταμάτη Αργυρού (Τ.Κ. Βασιλικής).

 

Δείτε βίντεο με στιγμιότυπο από τον καθαρισμένο ρέμα στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=RpRAbmLxKM8&list=PL_2mPNUW8A74ZiHvlpqnmmtg51qHlqfQG

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα