Δευτέρα, 29/04/2024 | 05:52

Πλήθος πιστών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο του Λούρου Άγιο Βαρνάβα

1177 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/06/2023, 2:49 μμ | 0 σχόλια
Τον πολιούχο του Άγιο Απόστολο Βαρνάβα γιορτάζει ο Λούρος και πιστοί από την ευρύτερη περιοχή παρακολούθησαν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις που ολοκληρώθηκαν σήμερα ανήμερα της γιορτής με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Σίμων Δημογέροντα.
Το γραφικό ιστορικό εκκλησάκι που βρίσκεται στην καρδιά του παραποτάμιου δάσους είναι το δεύτερο ανά τη χριστιανοσύνη αφιερωμένο στον Άγιο Βαρνάβα και η ιστορία του χάνεται στα βάθη του χρόνου.
Τον Εσπερινό μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας, ο υποψήφιος βουλευτής Πρέβεζας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δημητρίου,  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός,οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Δαρδαμάνης, Κώστας Ακρίβης, Νίκος Παγγές και Γιώργος Σαριάνογλου,ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Φώτης Ζέρβας, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Λούρου Σπύρος Γκούρας,ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι φορείς.
Οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές, ενώ για την προστασία των πιστών από πιθανή βροχή ο Δήμος τοποθέτησε τέντα στον προαύλιο χώρο του Ναού .
Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν και το ΚΑΠΗ Πρέβεζας το οποίο διοργάνωσε εκδρομή για τα μέλη του, δίνοντας τους τη δυνατότητα να επισκεφθούν το πανέμορφο αυτό μέρος και να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Απόστολου Βαρνάβα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα