Κυριακή, 28/04/2024 | 11:40

Παραίτηση Τσίπρα: Τα επόμενα βήματα στον ΣΥΡΙΖΑ – Ο οδικός χάρτης για την εκλογή νέου προέδρου

4722 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/06/2023, 8:02 μμ | 0 σχόλια

Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα και πιθανότατα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (01-02/07) αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προκειμένου να δρομολογήσει τον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου προέδρου από την βάση του κόμματος, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που θα εκλέξει νέο επικεφαλής, ώστε να εκπροσωπείται το κόμμα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, εν όψει και της τριήμερης συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι η κα Όλγα Γεροβασίλη καθώς είναι η αρχαιότερη βουλευτής.

Από την Κουμουνδούρου… στο Ζάππειο

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος γνώριζαν σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr μόνον τα αδέρφια του και η σύντροφός του, Μπέτυ Μπαζιάνα, οι οποίοι και τον στήριξαν αταλάντευτα σε αυτό.

Ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε λίγο μετά τις 11.30 στην συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και ενώπιον όλων είπε ότι θα παραιτηθεί από Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που επικράτησε -όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του newsit.gr- ήταν έντονη αμηχανία.

Όπως εξήγησε ο ίδιος από το Ζάππειο, «έχω πια την εμπειρία αυτές τις αποφάσεις να μην τις λαμβάνω εν θερμώ. Να τις παίρνω στο μαξιλάρι μου και να τις βασανίζω. Να αποφασίζω με ψυχραιμία. Και αυτό έκανα για τρία εικοσιτετράωρα. Γιατί ξέρω καλά ότι οι αποφάσεις μου έχουν επιπτώσεις και σε άλλους ανθρώπους. Ξεπερνούν εκ των πραγμάτων τον δικό μου ατομικό ορίζοντα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντροφοι και συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σημείωναν ότι θα έπρεπε να έχουν καταλάβει τις προθέσεις του όταν το βράδυ της δεινής ήττας μίλησε για το κλείσιμο ενός ιστορικού κύκλου.

Ο ίδιος το υπενθύμισε σήμερα λέγοντας: «Στη δήλωσή μου το βράδυ των εκλογών, είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πια κλείσει έναν μεγάλο ιστορικό κύκλο, που πρέπει να τον αποτιμήσουμε με περηφάνια. Και να ανοίξουμε συλλογικά έναν επόμενο κύκλο. Δύσκολο, πρωτόγνωρο, αλλά ακόμη πιο ελπιδοφόρο και δημιουργικό.

Μίλησα επίσης για την ανάγκη δύσκολων και γενναίων αποφάσεων που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για την ανάγκη να συναντηθούμε πάλι με τις αξίες μας: Της συλλογικότητας, της ανιδιοτέλειας και της κοινωνικής ευθύνης. Να ανανεώσουμε τολμηρά το στελεχικό μας δυναμικό από πάνω μέχρι κάτω, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε νέους ανθρώπους, να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά».

ΠΗΓΗ-φωτό-video: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα