Τρίτη, 30/04/2024 | 17:45

“ Η Αλφαβήτα της Εφηβείας” μέσα από τα μάτια των παιδιών του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας

5393 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/06/2023, 2:05 μμ | 0 σχόλια
Γυρίσματα στα πιο χαρακτηριστικά σημεία της πόλης πραγματοποίησαν τα παιδιά του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας τα οποία συμμετέχουν στις δράσεις του 3ου Φεστιβάλ Σύγχρονων Τεχνών που υλοποιούν η ΑΜΚΕ ΑΒΓΟ σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας και τον ΟΛΗΓ.
Το δημιουργικό αυτό εγχείρημα περιλαμβάνει για την Πρέβεζα την δημιουργία μιας ταινίας με πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες τα παιδιά βασισμένο στο βραβευμένο βιβλίο της Μάγιας Δεληβοριά “Η Αλφαβήτα της Εφηβείας” που αποτυπώνει τις ιδιαιτερότητες της εφηβείας μέσα από τα γράμματα του αλφάβητου.
Τα γυρίσματα ξεκίνησαν με το συντονισμό της υπεύθυνης της ΑΜΚΕ ΑΒΓΟ Στέλλας Λένη και την πολύτιμη συνδρομή των καθηγητριών Σοφίας Γιαννούλη (υπεύθυνης του Ομίλου Ιστορίας) και Ολγας Κουρεμένου (υπεύθυνης του Ομίλου Μουσικής) και περιελάμβαναν μεταξύ άλλων το μνημείο του Ναύτη, την πλατεία Γοργόνας, την πλατεία Καρυωτάκη καθώς και επίσκεψη στο Δημαρχείο.
Εκεί την δημιουργική ομάδα υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Λούρου Νίκος Παγγές και η επιστημονική συνεργάτιδα του δήμου Σέβη Κονταξή.
Ο κ. Γεωργάκος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την επίσκεψη και τη δράση των παιδιών καλώντας τα να επισκεφθούν τη νέα Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δήμου και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες ψυχαγωγίας και γνώσεων που τους δίνει ο ξεχωριστός αυτός χώρος.
Παιδιά και εκπαιδευτικούς καλωσόρισε και ο κ.Αργυρός υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία αυτή, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους.
Η κ. Λένη ευχαρίστησε θερμά τους κ. Γεωργάκο και Αργυρό καθώς και το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αντώνη Μπέζα για την στήριξη των δράσεων του Φεστιβάλ, δήλωσε ενθουσιασμένη από την ανταπόκριση των παιδιών υπογραμμίζοντας ότι η ταινία θα παρουσιαστεί με το άνοιγμα της σχολικής χρονιάς και θα συνοδεύεται από άλλες δράσεις που τα παιδιά θα “μοιραστούν” με σχολεία από τη Θεσπρωτία και την Ιταλία.
Σημ. Για τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση των παιδιών που συμμετέχουν στα γυρίσματα έχει εξασφαλιστεί η έγγραφη συναίνεση των γονέων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα