Δευτέρα, 29/04/2024 | 09:16

Δήμος Ζηρού: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Γεώργιος Ζυγούρης

2776 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/06/2023, 11:26 πμ | 0 σχόλια

Ανακοίνωση υποψηφιότητας για τη θέση του Δημάρχου Ζηρού στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 από τον Γεώργιο Ζυγούρη .

Το μήνυμά του:

“Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες

Διανύουμε ήδη την τελευταία περίοδο για τις δημοτικές εκλογές της 8 Οκτωβρίου 2023 που αποτελεί μια περίοδο σημαντικών αλλαγών, μεγάλων προκλήσεων αλλά και ευκαιριών για την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες.
Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές αποτελούν μια κρίσιμη «μάχη».
Μάχη που δε μας χωρίζει, αντίθετα μας ενώνει σ’ ένα κοινό στόχο:
Στην αξιοποίηση των ευκαιριών και στη διαμόρφωση των κατάλληλων προϋποθέσεων για έναν Δήμο σύγχρονο και λειτουργικό, αναπτυξιακά δυναμικό, και οικονομικά βιώσιμο. Ενός Δήμου που θα δίνει έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, σε κάθε Κοινότητα , σε κάθε οικισμό του Δήμου μας και θα βρίσκεται κοντά στον δημότη.
Για να γίνει αυτό πράξη, ο Δήμος μας χρειάζεται προτάσεις , επεξεργασμένο σχέδιο και συστηματική δουλειά.
Πάνω απ’ όλα όμως, χρειάζεται τη συμμετοχή ανθρώπων με όραμα, αντίληψη, εμπειρία, γνώση και διεκδικητικότητα για να αντιμετωπίσουν τα υφιστάμενα προβλήματα και να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο Δήμος.
Με γνώμονα τα παραπάνω, με επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω, του σεβασμού προς όλους και όλες σας και της αγάπης μου για τον τόπο μας, με οδηγό τις αξίες και τις αρχές μου, αποδέχτηκα την πρόταση εκατοντάδων συμπολιτών μας για να τεθώ επικεφαλής μιας δυναμικής αυτοδιοικητικής ομάδας που θα διεκδικήσει το Δήμο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, τον Οκτώβριο 2023.
Μιας ισχυρής δημοτικής ομάδας που συνδυάζει την εμπειρία, την ανανέωση, το ήθος και την αποτελεσματικότητα και η οποία θα αντλεί τη δύναμη της από την ίδια την κοινωνία, δρώντας συλλογικά με γνώμονα πρώτα τους πολίτες και τις ανάγκες τους.

Φίλες και φίλοι
Τα τελευταία χρόνια ζούμε όλοι μας τη διαρκή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στον Δήμο μας, την υποβάθμιση της ίδιας της αξίας του τόπου μας.
Αυτά τα χρόνια, τα βασικά προβλήματα του τόπου μας έχουν διογκωθεί, χωρίς να έχουν δοθεί οι απαιτούμενες λύσεις . Αυτήν την πραγματικότητα, όσοι αγαπάμε αληθινά τον Δήμο μας δεν μπορούμε να τη δεχθούμε παθητικά και μοιρολατρικά.
Δε δικαιούμαστε να μένουμε αδρανείς, ήρθε πια η ώρα να πάρουμε αποφάσεις.

Με τη δική σας δύναμη, υποστήριξη και συμβολή και με μοναδικό κίνητρο την αγάπη μου για τον Τόπο μας, θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις βάλουμε τον Δήμο μας στη θέση που του αξίζει .
Με όραμα και διάθεση προσφοράς, όλοι μαζί να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα και ταυτόχρονα να δώσουμε μια ελπίδα σε κάθε δημότη που από επιλογή και αγάπη έχει εναποθέσει τους κόπους και τη ζωή του στον τόπο αυτό.
Η ευημερία της περιοχής είναι εφικτή και η ομορφιά της διάχυτη αλλά δυστυχώς παραμένει κρυμμένη στη μετριότητα. Ο Δήμος μας έχει απεριόριστες δυνατότητες.
Ήρθε η ώρα με ωριμότητα, αποφασιστικότητα και σθένος να αναμετρηθούμε με τις προκλήσεις του μέλλοντος. Σε έναν κόσμο που αλλάζει δε μας επιτρέπεται να είμαστε απόντες.
Ο Δήμος μας πρέπει να περάσει μπροστά και να βγει επιτέλους από την ανυπαρξία.
Η ευημερία του Δήμου είναι εφικτή. Ο τόπος μας είναι ευλογημένος.
Δέσμευσή μας είναι πως από τις πρώτες ημέρες με ένα νέο πλέγμα έργων που θα βάλουν ξανά τη σε τροχιά ανάπτυξης τον Δήμο μας, δίνοντας στην περιοχή τη δυναμική που της αρμόζει, σε μια περίοδο που οι προκλήσεις είναι πολλές και πραγματικά δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Αυτό θα γίνει μέσα από το σωστό σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής και ανάπτυξης.Με ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο που θα βασίζεται στα πραγματικά οικονομικά στοιχεία του Δήμου μας, αλλά και με τη σωστή και διαρκή διεκδίκηση μέσω των προγραμμάτων που υπάρχουν σε Εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το επόμενο διάστημα με μια στενή ομάδα συνεργατών θα αναπτύξουμε το πρόγραμμα διοίκησης αλλά και ανάπτυξης του Δήμου, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη στηρίζουν την υποψηφιότητά μας και θα είναι δίπλα στον συνδυασμό για να βοηθήσουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Ο συνδυασμός θα στελεχωθεί και με νέους εργατικούς ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την τοπική αυτοδιοίκηση, που θα μπορούν να λύσουν προβλήματα, και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη που όλοι θέλουμε.
Δε θα απαξιωθεί τίποτα, ότι καλό υπάρχει και ότι καλό έχει σχεδιαστεί θα αξιολογηθεί.
Πρώτη δέσμευση μας είναι πως θα υπάρξει διαφάνεια και ορθή διαχείριση των οικονομικών.

Θα δοθει στήριξη στο αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα σε επιχειρήσεις που έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή.
Στήριξη και βοήθεια στους νέους ανθρώπους, ώστε να μείνουν στον τόπο τους, αλλά να έρθουν και άλλοι στην περιοχή, έχοντας κίνητρα για να διαμείνουν και να εργαστούν.
Στήριξη στους ηλικιωμένους που μένουν στον τόπο μας.
Με την υποψηφιότητα μου θέτω τον εαυτό μου αποκλειστικά στις υπηρεσίες αυτού του τόπου.
Ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον Δήμο, για του οποίου την πρόοδο ενδιαφέρομαι ειλικρινά. Στην έως τώρα πολιτική και επαγγελματική διαδρομή είμαι ένας άνθρωποςμε ανησυχίες, που ξέρει να αναγνωρίζει τις ευκαιρίες και να τις αξιοποιεί, μέσα από συνεργασίες, με συνέπεια και χωρίς καμία ιδιοτέλεια για το κοινό καλό που υπηρετεί, όποτε μου εχει δοθεί η δυνατότητα από τους πολίτες του Δήμου.
Στην εκλογική αναμέτρηση του 2010 εκλογές που συμμετείχα κατέλαβα τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης. Μετείχα σε σημαντικές επιτροπές του Δήμου, δίνοντας το παρόν σε όλα τα θέματα των δημοτών και προασπίζοντας το δίκαιο και την ανάπτυξη του δήμου, από τη θέση της αντιπολίτευσης. Με λόγο σαφή και καθαρό λόγο, κάνοντας αντιπολίτευση όπου κρίθηκε απαραίτητο και επιδιώκοντας συνεργασία όπου οι απόψεις και αποφάσεις τους συνέκλιναν προς την σωστή κατεύθυνση

Σας ευχαριστώ πολύ

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στο Γοργόμυλο όπου και τελείωσα το Δημοτικό Σχολείο.
Στη Φιλιππιάδα ολοκλήρωσα το Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Σπούδασα Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών .
Υπηρέτησα τη στρατιωτική θητεία Σώμα Μηχανικού & 733 Διεύθυνση Στρατιωτικών Έργων . .

Απο το 1990 που επέστρεψα στον τόπο μας διατηρώ Τεχνικό Γραφείο Πολιτικού Μηχανικού με έδρα την Φιλιππιάδα με τις παρακάτω δραστηριότητες : μελέτες , επιβλέψεις έργων Πολιτικού μηχανικού, έκδοσεις οικοδομικών αδειών σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων , εθνικό κτηματολόγιο κλπ.

Είμαι Κάτοχος Μελετητικού πτυχίου και Πιστοποιημένος Εκλεκτής Επενδύσεων μέλος του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΥΠΑΝ
Έχω εργαστεί Ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας
Επίσης έχω . εργαστεί ως Στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Κοινοτικής Πρωτοβουλίας URBAN II και ως Στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (Διαχειριστικής Π.Ε.Π. Ηπείρου)”

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα