Παρασκευή, 26/04/2024 | 19:56

Πάνω από 250 συμμετοχές στο 2ο Διεθνές Τουρνουά PETANQUE στην Πρέβεζα

718 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/05/2023, 8:26 μμ | 0 σχόλια

Για το 2ο διεθνές τουρνουά PETANQUE (αμπαλί) που ξεκινά την Πέμπτη 1η Ιουνίου στην Πρέβεζα μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία και στην εκπομπή “Νωρίτερα δε γίνεται” με την Αθηνά Παππά ο Κώστας Νικολός, πρόεδρος του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου και εκλέκτορας της Ομοσπονδίας, για τους νέους παίχτες που συμμετέχουν στην Εθνική Ελλάδος.
Περίπου 250 αθλητές και αθλήτριες αλλά και συνοδοί από πολλές γωνιές της Ελλάδας αλλά και από την Αγγλία, τη Γαλλία, την Τουρκία, το Ισραήλ αλλά και την Ινδία θα συναντηθούν για τέσσερις μέρες στην πόλη μας, είπε ο κ. Νικολός και θύμισε ότι το άθλημα αποτελεί παράδοση πολλών ετών για την Πρέβεζα.
Το τουρνουά είναι συνδιοργάνωση με το Δήμο Πρέβεζας και ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Νίκο Γεωργάκο και το τμήμα Αθλητισμού για την σημαντική βοήθεια αλλά και την Περιφέρεια Ηπείρου (Π.Ε Πρέβεζας) το Επιμελητήριο και τους χορηγούς του τουρνουά που στηρίζουν την προώθηση του αθλήματος που μαγεύει μικρούς και μεγάλους.
Ο Σύλλογος της Πρέβεζας έχει καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά και το κύπελο Ελλάδος είπε ο κ. Νικολός, ενώ στόχος είναι η συμμετοχή αθλητών του συλλόγου σε Τουρνουά που θα γίνουν στην Τουρκία και τη Γαλλία.
Ο κ. Νικολός εξήγησε ότι το πετάνκ προσφέρει με διαφόρους τρόπους στην ανάπτυξη της περιοχής, και γι αυτό γίνεται και αυτή την εποχή. Οι αντιπροσωπείες θα ενισχύσουν σημαντικά την τοπική οικονομία σε μια περίοδο όπου δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η τουριστική σεζόν, ενώ μέσω του αθλητικού τουρισμού θα προβληθεί ο τόπος, η ιστορία και πολιτισμός.
Το τουρνουά θα γίνει στο χώρο του πάρκινγκ απέναντι από το Μνημείο του Ναύτη και ξεκινά την Πέμπτη στις 9:30 το πρωί. Οι αγώνες θα γίνονται πρωί απόγευμα και την Κυριακή στα γήπεδα του Αμπαλί στην Κυανή Ακτή θα γίνουν οι τελικοί αγώνες, οι απονομές και οι βραβεύσεις, ενώ θα γίνει μετάδοση και από το κανάλι της ΕΡΤ.
Ο κ. Νικολός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι φέτος στο 2ο τουρνουά διπλασιάστηκε η συμμετοχή των αθλητών και απηύθυνε κάλεσμα προς όλους να στηρίξουν με την παρουσία τους, τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες του Τουρνουά.
Απαντώντας στο ερώτημα που θα φτάσει το Πετάνκ στην Πρέβεζα ο κ. Νικολός είπε ότι στόχος είναι να “ταξιδέψει” σε όλο τον κόσμο αλλά και να γεμίσουν τα γήπεδα του αμπαλί με νέους αθλητές μικρούς και μεγάλους, ενώ ο ίδιος χαμογελάει όταν ακούει το σύνθημα “Είναι τρελός ο πρόεδρος” από το μέλη του συλλόγου που με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζουν ότι έχει κάνει για το σύλλογο μέχρι σήμερα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα