Σάββατο, 20/04/2024 | 02:32

Εκλογές 2023: Δείτε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζετε

6557 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/05/2023, 9:04 πμ | 0 σχόλια

Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε και επίσημα, καθώς άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις Εκλογές 2023 στις 21 Μαΐου.

Τα επιτελεία των κομμάτων μπήκαν σε εκλογικό «πυρετό», και αναλύουν τα δεδομένα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, με την πολιτική αντιπαράθεση να οξύνεται όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα έχουν δικαίωμα ψήφου δυο νέες κατηγορίες πολιτών: Οι 17άρηδες και οι Έλληνες του εξωτερικού.

Σχετικά με τους ετεροδημότες, δηλαδή όσους ψηφίζουν στην περιοχή όπου διαμένουν τους συνδυασμούς της εκλογικής περιφέρειας στην οποία είναι εγγεγραμμένοι, όσοι δεν είχαν ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία έως τις 28 Φεβρουαρίου, πλέον δεν μπορούν να κάνουν κάτι, και ομοίως, δεν μπορούν πλέον να διαγραφούν από τους εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, άρα και θα ψηφίσουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου βάσει των δεδομένων που ίσχυαν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Ήδη είναι σε λειτουργία και η ειδική εφαρμογή «Μάθε πού ψήφιζεις» του υπουργείου Εσωτερικών, όπου ο κάθε ψηφοφόρους μπορεί να βρει το εκλογικό του κέντρο.

Δείτε πως μπορείτε να βρείτε που ψηφίζετε:

Αρχικά, μπαίνετε στον ιστότοπο https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/.

Συμπληρώνετε το το ονοματεπώνυμο, το όνομα, το μητρός όνομα πατρός, και τη χρονολογία γέννησης

Εναλλακτικά, μπορείτε να συμπληρώνετε μόνο τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό (E.E.A.) και το επώνυμό σας.

Στην συνέχεια πατάτε αναζήτηση και βλέπετε τον κωδικό εκλογικού διαμερίσματος, το εκλογικό σας διαμέρισμα και τον ειδικό εκλογικό σας αριθμό.

Σημειώσεις σχετικά με την εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών:

* Η πληροφορία του «Μάθε που Ψηφίζεις» περιλαμβάνει μόνο την πληροφορία βασικού εκλογικού καταλόγου. Η πληροφόρηση των Ελλήνων Εκλογέων Εξωτερικού θα συμπεριληφθεί μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων εκλογικών καταλόγων εξωτερικού.

* Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα αναζήτησης επιστρέψει πολλαπλές εγγραφές με ίδιο εκλογικό αριθμό (περίπτωση διπλοεγγραφής εκλογέα), ο εκλογέας επιτρέπεται να ψηφίσει σε ένα εκ των δύο εκλογικών τμημάτων. Κατά την παρουσία του στο εκλογικό τμήμα, θα του ζητηθεί να υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση.

* «Σύμφωνα με το ΠΔ 26/2012, οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε για τη διόρθωσή του με τον Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είστε γραμμένος/η».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα