Παρασκευή, 29/03/2024 | 07:50

Μαχητικό μήνυμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ από την προεκλογική συγκέντρωση της Πρέβεζας

337 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/05/2023, 10:11 πμ | 0 σχόλια
Δελτίο Τύπου:

Μαχητικό μήνυμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ από την προεκλογική συγκέντρωση της  Πρέβεζας 

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όπως τα κατάφεραν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που έβγαλαν την παράταξη της ΚΝΕ την “Πανσπουδαστική” ξανά 1η δύναμη  πανελλαδικά, γκρεμίζοντας την κυβερνητική ΔΑΠ από την πρώτη θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά».

   Τα παραπάνω τόνισε ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής επικρατείας του ΚΚΕ από τη γενέτειρα του την Πρέβεζα, στέλνοντας μαχητικό μήνυμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ από την προεκλογική συγκέντρωση της Τ.Ε. Πρέβεζας του ΚΚΕ το Σάββατο 13/5 . 

  Η μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Πρέβεζας ξεκίνησε με χαιρετισμό από την Ζήνα Μαλεζά, γραμματέα της Τ.Ε. Πρέβεζας του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτή. 

  Επίσης χαιρέτησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Σταύρος Αμάραντος, πρόεδρος συλλόγου φαρμακοποιών Πρέβεζας- Λευκάδας και δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Πρέβεζας,  Γιώργος   Πούμπης πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Πρέβεζας και Μαρία Τζίμα, πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών.

 Παρευρεθήκαν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση: Κώστας Κύρλας για τον δήμο Πρέβεζας, Πέτρος Δέσκας για τον δήμο Πάργας και Μενέλαος Γείτονας για τον δήμο Ζηρού.

Η νεολαία μπορεί να κάνει τη διαφορά

«Υπάρχει ελπίδα και τη φέρνει η νεολαία» υποστήριξε, ο Θοδωρής Κωτσαντής συμπληρώνοντας ότι «ναι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα όταν ο λαός εμπιστεύεται τη δύναμή του και παλεύει μαζί με τους κομμουνιστές». 

Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι φοιτητές με την ψήφο τους στις Φοιτητικές εκλογές έβαλαν μπροστά τα δικαιώματά τους, απέρριψαν τις υποκριτικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη νεολαία και την αναμονή σε δήθεν κυβερνητικούς «σωτήρες» του ΣΥΡΙΖΑ που «έμεινε ξανά τελευταίος να δίνει τη μάχη για να περάσει το λευκό» σχολίασε.

«Έτσι και στις 21 Μαΐου, η νεολαία μπορεί να κάνει τη διαφορά, να τιμωρήσει όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, να ψηλώσει το ΚΚΕ που είναι δύναμη αλήθειας, συνέπειας, μάχης, ανατροπής της πολιτικής που στερεί στη νέα γενιά τα όνειρα και το μέλλον» τόνισε, «να είναι λιγότεροι και αδύναμοι όσοι μας κλέβουν τη ζωή».

Ο Θοδωρής Κωτσαντής μιλώντας για τις έγνοιες των Πρεβεζάνων να δουν τη ζωή και τον τόπο τους να προκόβει, υποστήριξε ότι για όλα αυτά παλεύει το ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη Βουλή, υπενθυμίζοντας τις δεκάδες προτάσεις νόμου, τροπολογίες και ερωτήσεις που κατατέθηκαν τα τελευταία χρόνια από το κόμμα, όπως για την αναβάθμιση του δημόσιου νοσοκομείου της Πρέβεζας. Ενός νοσοκομείου όπως τόνισε που καταρρέει από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, «αυτό το νοσοκομείο παρέδωσε ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη και ας υπόσχεται τώρα νέο νοσοκομείο στην πόλη μας» σχολίασε καυστικά, για να υπογραμμίσει ότι «οι αγώνες των υγειονομικών και του Πρεβεζάνικου λαού για το νοσοκομείο, είναι ελπιδοφόροι και η μόνη εγγύηση για να μην υποβαθμιστεί περισσότερο και κλίσει». 

Αναφερόμενος στο πραγματικό δίλημμα μπροστά στις εκλογές, υποστήριξε ότι αυτό είναι να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός και πιο αδύναμα τα κόμματα που θα σχηματίσουν την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση. 

Για το κοινό αντιλαϊκό τους πρόγραμμα, επεσήμανε τα 350 προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, τα ματωμένα πλεονάσματα και τη φοροληστεία του λαού για να επιδοτείται αδρά το μεγάλο κεφάλαιο.

Στο δίλημμα «Τσίπρας ή Μητσοτάκης» και στη λογική «ποιος είναι το μικρότερο κακό» τόνισε ότι αυτή η αντίληψη του «πάμε και όπου βγει, του να φύγει αυτός και βλέπουμε μετά» πληρώνει ο λαός όλα αυτά τα χρόνια.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πολιτικό θράσος του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί το ΚΚΕ να βάλει πλάτες και να στηρίξει μία κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ για να φύγει ο Μητσοτάκης, απάντησε λέγοντας ότι «το ΚΚΕ ανέλαβε τις ευθύνες του από τότε που εκείνοι υπόσχονταν “προοδευτικές” κυβερνήσεις και φόρτωναν στο λαό ένα ακόμη μνημόνιο, της ανέλαβε και την τελευταία τετραετία που πέρασε, τότε που εκείνοι ψήφιζαν πάνω από τα μισά νομοσχέδια της ΝΔ και έλεγαν πως θα λογαριαστούμε μετά» για να καταλήξει ότι το ΚΚΕ θα βρεθεί απέναντί σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση, από την επόμενη μέρα των εκλογών.

Η απόχη, είναι ανοχή στην αντιλαϊκή πολίτικη

Παράλληλα χαρακτήρισε την αποχή, ως ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική αφού και στις προηγούμενες εκλογές έφτασε στο 43% «αλλά δεν ίδρωσε το αυτί κανενός». Πρόσθετα υπογράμμισε ότι αδιέξοδες είναι και οι επιλογές για τα λεγόμενα «μικρά κόμματα που αρπάζουν ειδικά την ψήφο των νέων με πλάγιο τρόπο για να οδηγηθεί ξανά στα μεγάλα» υπενθυμίζοντας τις μετατοπίσεις βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο.

Ως πρόσφατο παράδειγμα αναφέρθηκε στο ΜΕΡΑ 25 που έχει μείνει μόνο με έξι βουλευτές, αφού πρώτα οι υπόλοιποι ή ανεξαρτητοποιήθηκαν ή κατέληξαν στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά «ψηφίζεις μέρα και σου βγαίνει νύχτα, σου βγαίνει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ».

Η μοναδική αντισυστημική ψήφος, είναι στο ΚΚΕ

Στη συνέχεια ο Θοδωρής Κωτσαντής τόνισε ότι η μόνη πραγματικά αντισυστημική ψήφος είναι αυτή στο ΚΚΕ, «γιατί βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να αντιστοιχηθεί η ζωή μας με τις δυνατότητες της εποχής μας, με την επιστημονική πρόοδο, την τεχνολογική εξέλιξη, τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας. Το ΚΚΕ είναι έτοιμο από σήμερα και βάζει πλάτη για να ανοίξει αυτός ο ελπιδοφόρος δρόμος» συμπλήρωσε.

 

Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ

 

14/5/2023

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα