Τρίτη, 18/06/2024 | 04:34

Ανδρέας Κτενάς: «Συμμετέχουμε στην κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας»

423 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/05/2023, 6:24 μμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Συμμετέχουμε στην κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας» – Πλήρης ετοιμότητα για την ομαλή διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου στα 74 Εκλογικά της Π.Ε. Λευκάδας

 

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας τόσο για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας όσο και για την απρόσκοπτη μετάδοση των αποτελεσμάτων των Βουλευτικών Εκλογών, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Μαΐου 2023.

 

«Είμαστε έτοιμοι για τις Εθνικές Εκλογές της Κυριακής, χάριν της σκληρής δουλειάς από το προσωπικό της Π.Ε. Λευκάδας, που όλον αυτόν τον καιρό εργάζεται για τη σωστή προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας.

 

Από τη μεριά μου καλώ όλους τους συμπολίτες μας, και ιδίως τους νέους μας, να μην επιλέξουν την αποχή και να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή. Συμμετέχοντας στην κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας, αποκτούμε ενεργό ρόλο και γινόμαστε μέρος των αποφάσεων για ένα καλύτερο μέλλον, για την πατρίδα μας, για τη Λευκάδα μας, αλλά και για εμάς τους ίδιους» υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας έχουν δημιουργηθεί και θα λειτουργήσουν 74 Εκλογικά Τμήματα (εκ των οποίων 5 στο Μεγανήσι, 2 στον Κάλαμο και 1 στον Καστό), προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι 28.891 εκλογείς.

 Επιπλέον, θα υπάρξουν και 4 Εκλογικά Τμήματα Ετεροδημοτών στην πρωτεύουσα και τη συμπρωτεύουσα (2 αμιγή σε Αθήνα, 1 αμιγές στον Πειραιά και 1 μικτό στη Θεσσαλονίκη για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες και Πιερία).

 

Εδώ και καιρό το διοικητικό προσωπικό της Π.Ε. Λευκάδας έχει κατανεμηθεί σε συνεργεία, που εργάζονται πρωί και απόγευμα για την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας και του εκλογικού υλικού, ενώ την Κυριακή των εκλογών, πάνω από 20 υπάλληλοι της Π.Ε. Λευκάδας θα εργάζονται όλη ημέρα, για το συντονισμό της όλης διαδικασίας και την καταχώρηση και μετάδοση των αποτελεσμάτων προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

 

 

Οι πολίτες μπορούν να αναζητούν ηλεκτρονικά το Εκλογικό Τμήμα στο οποίο ψηφίζουν, μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε που Ψηφίζεις» https://mpp.ypes.gov.gr, καταχωρώντας «Επώνυμο», «Όνομα», «Όνομα Πατέρα», «Έτος Γέννησης», και προαιρετικά «Όνομα Μητέρας».

 

Σε ότι αφορά την μετάδοση των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών, και οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν το πως διαμορφώνεται το εκλογικό αποτέλεσμα, σε πραγματικό χρόνο (ζωντανά), μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών «Εθνικές Εκλογές – Μάιος 2023» https://ekloges.ypes.gr/current/v/home/

 

Επίσης, τα αποτελέσματα θα παρουσιάζονται και στην ειδική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων «Εθνικές Εκλογές – Μάιος 2023» https://ekloges.pin.gov.gr/

 

Σύνδεσμοι (links) και προς τις δύο παραπάνω πλατφόρμες θα εμφανίζονται και στην αναμορφωμένη ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας https://www.lefkada.gr/.

 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 40940/09.05.2023 «Ρύθμιση λεπτομερειών για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων των Βουλευτικών Εκλογών έτους 2023» (ΦΕΚ 3087/Β/10.05.2023), δεν επιτρέπεται οι Περιφερειακές Ενότητες να ανακοινώνουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, εκλογικά αποτελέσματα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιστοχώρους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εάν δεν έχει προηγηθεί η μετάδοσή τους από το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Βίντεο από την προετοιμασία του εκλογικού υλικού στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=W7W8-3e6LcE&list=PL_2mPNUW8A778sMGFsTuBsDvK0b9RRxE-

 

Βίντεο από την ετοιμασία του εκλογικού σάκου στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=unsnp2eGPIs&list=PL_2mPNUW8A778sMGFsTuBsDvK0b9RRxE-

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα