Παρασκευή, 29/03/2024 | 12:12

Πρέβεζα-Πολύκαρπος Χαλκίδης: Θέλει αγκαλιά ο κόσμος, πρέπει να αγκαλιαστούμε

613 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/04/2023, 10:21 πμ | 0 σχόλια

Φιλοξενούμενος στο ΡΑΔΙΟ Πρέβεζα και την εκπομπή ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση με τον Σπύρο Πλέουρα ήταν ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης με τον οποίον έγινε μια πολύ χρήσιμη συζήτηση αναφορικά με τα ζητήματα του τουριστικού γίγνεσθαι.

Είναι πραγματικά πρωτόγνωρο και δεν έχει πεδίο σύγκρισης σε άλλο επαρχιώτικο νομό, η περιοχή να προβάλλεται σε όλους τους κεντρικούς τηλεοπτικούς δέκτες. Με αφορμή τον τουρισμό να επεκτείνεται σε έθιμα, προϊόντα, ανθρώπους. Μιλάμε για ένα σημαντικό επίτευγμα και ζητήσαμε να μας πει πως το πέτυχε αυτό ο Πολύκαρπος Χαλκίδης.

“Είναι η αγάπη που τη δίνω απλόχερα και σημαντικοί και χρήσιμοι άνθρωποι να βγαίνουν προς τα έξω. Ο νομός μας έχει μια σειρά από συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως είναι τα κάστρα , όπως είναι οι αρχαιολογικοί μας χώροι, όπως είναι οι ιστορικοί μας χώροι το μνημείο του Ζαλόγγου, οι ακτές μας, τα ποτάμια μας και πάρα πολλά άλλα” είπε ο Πολύκαρπος Χαλκίδης και επιμείναμε στο ερώτημά μας πως τα καταφέρνει η Νέα Ένωση Ξενοδόχων και ο ίδιος και προβάλλει την περιοχή μας στους κεντρικούς τηλεοπτικούς δέκτες για να απαντήσει: “Αυτό έχει να κάνει με την επικοινωνιακή πολιτική και τις δημόσιες σχέσεις. Ακόμα και με ένα τηλέφωνο μπορεί να γίνει, αρκεί να πείσεις τον άνθρωπο που βρίσκεται στην άλλη άκρη της γραμμής ότι αυτό που θα βγάλεις είναι σημαντικό και να έχει ενδιαφέρον το θέμα. Ότι θεωρούμε ως Ένωση ότι είναι σημαντικό, το βγάζουμε προς τα έξω, αυτό σημαίνει εξωστρέφεια.” υπογράμμισε ο Πολύκαρπος Χαλκίδης επισημαίνοντας παράλληλα ότι με το πέρασμα των χρόνων υπάρχει οικειότητα, φιλία και φιλοξενία ανθρώπων κεντρικών τηλεοπτικών καναλιών στο ξενοδοχείο του.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εξωστρέφεια, ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων της Π.Ε. Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης υπογράμμισε: Θέλει αγκαλιά ο κόσμος, πρέπει να αγκαλιαστούμε, να ανοίξουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, να βγάλουμε ότι θετικό έχουμε μέσα μας όχι μόνο στις δουλειές που κάνουμε αλλά και στο φιλικό περιβάλλον που ζούμε, δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Οι παρέες όπως έχεις γράψει και στο Κομιτάτο, γράφουν ιστορία. Γιατί να απομονωθούμε; Γιατί να αποξενωθούμε; Σίγουρα όλοι μας κουβαλάμε ζητήματα, προβλήματα, θέματα, τα οποία θα πρέπει να προσπεράσουμε και να δείξουμε τον καλό μας εαυτό, τον καλό μας χαρακτήρα και την ανθρωπιά μας. Αυτό πιστεύω ότι έχει ανάγκη ο κόσμος, η κοινωνία, οι επιχειρήσεις. Πρέπει να είμαστε φιλόξενοι και κοντά στον επισκέπτη που προτιμά να αφήσει τα χρήματά του στην περιοχή μας, στο κατάλυμά μας, στο καφέ, το εστιατόριό μας. Από τη στιγμή που γίνεται επιλογή για τον νομό μας, πρέπει να είμαστε αντάξιοι σε αυτό που θα δώσουμε.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα