Δευτέρα, 29/04/2024 | 05:52

Νίκος Γεωργάκος Δήμαρχος Πρέβεζας για τα “Αδέσποτα”: Δήμος και Φιλοζωικές πρέπει να είναι μαζί!

337 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/04/2023, 9:00 πμ | 0 σχόλια

 

Στη σίγουρα ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος στο ΡΑΔΙΟ Πρέβεζα και στην εκπομπή ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση με τον Σπύρο Πλέουρα, έγινε αναφορά και στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων και κατ’ επέκταση το ζήτημα του Καταφυγίου των αδέσποτων σκύλων.

“Δήμος και φιλοζωικές για να αντιμετωπίσουμε τέτοια ζητήματα πρέπει να είναι μαζί. Δε νοείται ούτε οι φιλοζωικές να είναι μόνες τους ,να κάνουν διαχείριση πληρώνοντας από την τσέπη τους για την αγορά τροφών ούτε ο Δήμος μπορεί να διαχειριστεί μόνος του το ζήτημα. λέγοντας ο Δήμος, τι εννοούμε, ο κάθε αντιδήμαρχος που έρχεται στο Δήμο για να διαχειριστεί κάποια πράγματα; Εδώ μιλάμε για ειδική διαχείριση των αδέσποτων ζώων που άλλοι έχουν αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή τους στο πως να διαχειρίζονται αυτά τα σκυλιά. Ιδιαίτερα τα σκυλιά γιατί υπάρχουν και φιλόζωοι που αφήνουν τα σκυλιά τους κι εδώ είναι ένα ζήτημα. Όταν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ μας προς όφελος όλων είναι ειδικά στην διαχείριση των αδέσποτων. Τα αδέσποτα δεν μπορεί να είναι παντού βάση νόμου, σε όλη την Πρέβεζα. Υπάρχουν σημεία στα οποία δεν μπορεί να είναι, είτε λέγονται σχολεία, είτε λέγονται διασταυρώσεις, είτε λέγονται διάφορα σημεία που δεν πρέπει να υπάρχουν εκεί με κίνδυνο και επιθέσεων, αλλά και κίνδυνο για τα ίδια τα αδέποστα. Άρα θέλει μια ειδική διαχείριση. Αυτή τη διαχείριση την έχουμε καταφέρει εν μέρη, με μεγάλες προσπάθειες και έχει αλλάξει το τοπίο σε σχέση με τα αδέσποτα. ” τόνισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας.

Για το Καταφύγιο των αδέσποτων σκύλων, ο Νίκος Γεωργάκος εξήγησε: Για το Καταφύγιο πήραμε όλες τις αδειοδοτήσεις, έγινε η πρόσκληση και η φιλοσοφία είναι τα σκυλιά να είναι ελεύθερα στον χώρο του καταφυγίου, τα σαράντα που είναι κλειστά είναι γι’ αυτά τα σκυλιά που θα είναι υπό παρακολούθηση. Τα πιο επικίνδυνα, αυτά που χρειάζονται ιατρική παρακολούθηση. Και η ιατρική παρακολούθηση θα γίνεται με ένα μόνιμο κτηνίατρο και η διαχείριση θα γίνεται μέσα στο καταφύγιο των ζώων. Οι αποθήκες θα είναι σύγχρονες, ο χώρος θα καθαρίζεται διαφορετικά. Ήδη πήραμε 200 δέντρα για να τα φυτέψουμε σε όλον αυτόν τον χώρο. Τα έχουμε στην αποθήκη, θα ξεκινήσουμε τις επόμενες ημέρες να κάνουμε την δενδροφύτευση του χώρου. Ο εργολάβος θα εγκατασταθεί κι αυτός με την οριοθέτηση του τεμαχίου οπότε αμέσως μετά τις εορτές του Πάσχα, θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Δεν θα μείνουμε εκεί, το μισό εκατομμύριο το βρήκαμε, βρήκαμε τα ίδια έσοδα, τώρα στο μυαλό μας είναι η διαχείριση. Τι κι αν κάνουμε ένα καταφύγιο αν δεν έχουμε τα άτομα που πρέπει για να το διαχειριστούν. Το καταφύγιο για μένα έχει τελειώσει θα ολοκληρωθεί μέσα στη σύμβαση που έχει ο εργολάβος για 2-3 μήνες. ” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα