Παρασκευή, 29/03/2024 | 10:08

Γιώργος Στύλιος: Ένα μεγάλο αναπτυξιακό σχέδιο για την Ήπειρο και την Άρτα

231 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/04/2023, 9:50 μμ | 0 σχόλια

Γιώργος Στύλιος: «Με ένα ολοκληρωμένο Αναπτυξιακό Σχέδιο για την Ήπειρο, με πάνω από 380 έργα και παρεμβάσεις με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 2,7 δις ευρώ, αλλάζουμε τη ζωή των πολιτών. Δίνουμε προοπτική στους νέους. Δίνουμε μέλλον στον τόπο μας»

Εδώ και τέσσερα χρόνια η Ελλάδα, η Ήπειρος, η Άρτα κάνει βήματα μπροστά. Με σχέδιο και έργο τόπος μας αλλάζει. Καλύπτουμε το χαμένο έδαφος με παρεμβάσεις στοχευμένες, αλλάζουμε την καθημερινότητα των κατοίκων της Ηπείρου. Δίνουμε προοπτική στους νέους μας, αξιοποιούμε τα μεγάλα μας πλεονεκτήματα, τους ανθρώπους μας και το φυσικό περιβάλλον!
Ο Πρωθυπουργός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει τονίσει πως η Περιφερειακή ανάπτυξη είναι πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης. Το να εξασφαλίσουμε τις ίδιες ευκαιρίες ατομικής προκοπής για κάθε παιδί και νέο άνθρωπο της Χώρας μας, είτε γεννήθηκε σε μια μεγάλη πόλη είτε σε μια αγροτική περιοχή, αποτελεί καθήκον της Κυβέρνησης. Ειδικά για την Ήπειρο που για χρόνια είχε παραμεληθεί από την Πολιτεία, χωρίς σύγχρονες υποδομές και επενδύσεις στην υγεία και την παιδεία.
Αυτά τα τέσσερα χρόνια εργαστήκαμε για καλύτερη παιδεία και υγεία, Για την προσέλκυση Επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Και παρά τις κρίσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, τα καταφέραμε! Στην Περιφέρεια Ηπείρου σε αυτά από το 2019 μέχρι το 2022:
μειώσαμε 4 μονάδες την ανεργία από το 16,7% το 2019 στο 12,6% το τέταρτο τρίμηνο 2022.
Αυξήσαμε το ΑΕΠ κατά 16,3%.
Προσελκύσαμε πάνω από 300 εκατ. ευρώ σε ιδιωτικές επενδύσεις.

Το μέλλον της Ηπείρου

Πλέον κοιτάμε το αύριο! Την Ήπειρο του 2030! Αυτή δημιουργούμε με το Αναπτυξιακό μας Σχέδιο, με πάνω από 380 έργα και παρεμβάσεις συνολικού ύψους 2,7 δις ευρώ.
Σε τέσσερεις άξονες:

σε νέα δίκτυα και σύγχρονες υποδομές
σε παρεμβάσεις για την αγροτική παραγωγή και την πράσινη μετάβαση
την επένδυση στη γνώση και τη καινοτομία
στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών με ποιοτικότερες και καλύτερες παροχές υγείας, παιδείας και πολιτισμού

Το μέλλον της Άρτας

Τα εγγειοβελτιωτικά του Κάμπου της Άρτας, το Φράγμα Κομποτίου, η επαναλειτουργία του Ξενία, η αναβάθμιση και επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Άρτας είναι μερικά από αυτά τα έργα που είναι στο δρόμο της υλοποίησης.

Εδώ και τέσσερα χρόνια με συνεχή δουλειά και βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών της Άρτας και της Ηπείρου. Τώρα σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα. Με ένα ολοκληρωμένο Αναπτυξιακό Σχέδιο για την Ήπειρο, με πάνω από 380 έργα και παρεμβάσεις με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 2,7 δις ευρώ, αλλάζουμε τη ζωή των πολιτών. Δίνουμε προοπτική στους νέους. Δίνουμε μέλλον στον τόπο μας!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα