Παρασκευή, 26/04/2024 | 02:26

Πανηγυρίζει ο οικισμός του Αγίου Θωμά στην Πρέβεζα

372 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/04/2023, 1:41 μμ | 0 σχόλια
Δύο από τις μεγαλύτερες γιορτές της εαρινής περιόδου του Αγίου Θωμά και του Αγίου Γεωργίου φέτος θα συμπέσουν την Κυριακή 23 Απριλίου. Για το συνοικισμό του Αγίου Θωμά αυτό σημαίνει ένα γιορτινό τριήμερο που ξεκινά από σήμερα Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή.
Ειδικότερα σήμερα Παρασκευή και ώρα 6:30 το απόγευμα θα τελεστεί ο εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στον Ι.Ν του Αγίου Θωμά και μόλις τελειώσει καβαλάρηδες θα μεταφέρουν την εικόνα στο Σκαφιδάκι, όπου την άλλη μέρα το πρωί στις 8:30 θα ψαλούν στο γραφικό εκκλησάκι ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.
Εν τω μεταξύ αύριο Σάββατο παραμονής της εορτής του Αγίου Θωμά στον ομώνυμο Ιερό Ναό του οικισμού θα τελεστεί στις 6:30μ.μ ο Εσπερινός και θα ακολουθήσει η περιφορά της Ιερής εικόνας με την παρουσία πλήθους πιστών. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει γιορτή που έχει ετοιμάσει ο Σύλλογος του Αγίου Θωμά με χορευτικά , κεράσματα και βεγγαλικά.
Τέλος την Κυριακή ανήμερα της εορτής και τις ώρες 7:30 – 10 το πρωί θα ψαλούν στον Ι.Ν του Αγίου Θωμά ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα