Τετάρτη, 06/12/2023 | 02:40

Νίκος Ζαχαριάς Δήμαρχος Πάργας: Κάθε παρέμβασή μας για την αειφόρο ανάπτυξη του Δήμου

302 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/04/2023, 9:00 πμ | 0 σχόλια

Κατά την παραχώρηση συνέντευξης στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑ και την εκπομπή ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση με τον Σπύρο Πλέουρα, ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς τόνισε ότι η δημοτική πορεία του δήμου και των συνεργατών του είχε ως αφετηρία και στόχο να ανατάξουν τον Δήμο.

Για την αξιοποίηση του ακινήτου στη Λούτα και την αξιοποίηση της Αμμουδιάς ο Νίκος Ζαχαριάς υπογράμμισε: “Ένας Δήμος που έχει όλες τις προϋποθέσεις με αιχμή του δόρατος την Πάργα και όλη η περιοχή γύρω από αυτή, πρέπει να πάρει αυτό που της αξίζει. Πάνω σε αυτό το πλάνο κινηθήκαμε αυτά τα χρόνια, οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες αλλά έπρεπε να επιμείνουμε για να πετύχουμε πράγματα. Ο στόχος ο δικός μας είναι η περιοχή μας, ο δήμος μας, να αποκτήσει μία εξωστρέφεια, να μπούνε μέσα νέοι επενδυτές και όλη η περιοχή και η περιοχή του Φαναρίου να πάρει πραγματικά αυτό που δικαιούται, γιατί στο Φανάρι δεν είχαν γίνει πράγματα ώστε να ανοίξει το πεδίο ώστε να έχουμε νέα πράγματα, νέα προσέγγιση, μια νέα φιλοσοφία στον τρόπο επενδύσεων κλπ.” Εμείς κάναμε δύο κινήσεις. Η μία με το ακίνητο στη Λούτσα το οποίο πήγε πάρα πολύ καλά και πιστεύουμε ότι θα αποδώσει σε βάθος χρόνου και η άλλη στην Αμμουδιά.

Για την πράσινη ανάπτυξη: Εδώ λοιπόν είναι το μεγάλο μας στοίχημα, ο τόπος μας πρέπει να κρατήσει ένα χαρακτηριστικό, την ποιότητα που έχει. Κι εδώ καθετί που κάνουμε θα πρέπει να είναι μελετημένο και όχι μόνο αυτό θα πρέπει να βελτιώσουμε τις υποδομές μας πάρα πολύ, που κι εδώ έχει πολύ δρόμο και το δεύτερο πρέπει κι εμείς ως πολίτες να έχουμε μία προσέγγιση τέτοια και να έχουμε μία κουλτούρα ώστε να προστατεύουμε το περιβάλλον με κάθε τρόπο, να το ενισχύουμε και κάθε παρέμβασή μας θα πρέπει να έχει στόχο την αειφόρο ανάπτυξη του δήμου.

Για την προστασία του περιβάλλοντος: Όταν αναλάβαμε και δεν το λέω με καμία διάθεση κριτικής, παραλάβαμε ένα χαλασμένο αυτοκίνητο που ήταν για την ανακύκλωση, οι μπλέ κάδοι αδρανοποιημένοι και η ανακύκλωση στο δήμο Πάργας έγραφε μηδέν. Σήμερα λοιπόν βάλαμε τους μπλε κάδους για τα ρούχα, έχουμε βάλει την ανακύκλωση στο γυαλί που πάει πάρα πολύ καλά και έχει αγκαλιαστεί από τους επαγγελματίες. Κάνουμε ανακύκλωση σε ηλεκτρικές συσκευές, ανακύκλωση μετάλλων και βέβαια και ανακύκλωση χαρτιού η οποία. Ο Δήμος Πάργας κάνει ανακύκλωση πλέον, όμως έχουμε πάρα πολύ δρόμο γιατί ο αγώνας εδώ είναι άνισος σε σχέση με τα αδρανή, με τα μπάζα, με τα στώμματα, με τα έπιπλα που κάποιοι συμπολίτες μας δυσκολεύονται να αποκτήσουν καλές συνήθειες. Επαφίεται όλη η υπόθεση στην εκπαίδευση, στη διαμόρφωση νέας κουλτούρας και στην καλή θέληση.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα