Παρασκευή, 19/04/2024 | 13:33

Την Π.Υ Πάργας επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Πρέβεζας Γιώργος Δημητρίου

1072 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/03/2023, 7:42 μμ | 0 σχόλια

“Η κατάσταση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στον Νομό Πρέβεζας, από άποψης επάρκειας και διαχείρισης προσωπικού είναι δραματική”

Στα πλαίσια επισκέψεων σε φορείς του Νομού Πρέβεζας, ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Δημητρίου, επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 30 Μαρτίου, την Πυροσβεστικής Υπηρεσία Πάργας.

Πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή της υπηρεσίας κ. Βασίλειο Γιάννο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου κ. Βασίλη Βράστο, τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης κ. Παναγιώτη Λάμπρου και τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης και υπάλληλο της Π.Υ Πάργας κ. Ιωσήφ Νάστα.

Ο Διοικητής και το Προεδρείο της Ένωσης ανέλυσαν διεξοδικά, τα προβλήματα τόσο της Π.Υ Πάργας, αλλά και των υπολοίπων υπηρεσιών του Νομού μας. Ένα από τα κυριότερα προβλήματα είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών. Χαρακτηριστικό είναι ότι, κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας μας από την Νέα Δημοκρατία, οι οργανικές θέσεις στις Π.Υ του Νομού Πρέβεζας μειώθηκαν την τελευταία τριετία κατά 23 άτομα (από 101 σε 78), γεγονός που πλήττει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Όπως τόνισε το προεδρείο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου, η μείωση των οργανικών θέσεων δημιουργεί θέμα στην υπηρεσία, αλλά και θέμα κοινωνικό και οικονομικό σε όλο το Νομό. Χρειάζεται πολιτική βούληση, ώστε να αλλάξει το απαρχαιωμένο οργανόγραμμα των υπηρεσιών, το οποίο παραμένει ίδιο από την ίδρυση τους στο Νομό μας, που έγινε το 1979. Ένα ακόμα σημαντικό θέμα, όπως επεσήμαναν οι Πυροσβέστες είναι η έλλειψη εποχικού προσωπικού.

Ο Γιώργος Δημητρίου μετά την επίσκεψη στην Π.Υ Πάργας, σε δήλωση του ανέφερε : “Οι ανάγκες του Νομού Πρέβεζας έχουν αλλάξει. Ο αυξανόμενος τουρισμός έχει δημιουργήσει περισσότερες, ειδικά στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Η κυβέρνηση τέσσερα χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα για να ενισχύσει το Πυροσβεστικό Σώμα, αντίθετα το αποδυνάμωσε και άλλο. Άλλωστε, μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, οι Έλληνες πολίτες κατάλαβαν πολύ καλά ότι, η ασφάλεια τους δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το κόμμα του. Η κατάσταση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στον Νομό Πρέβεζας, από άποψης επάρκειας και διαχείρισης προσωπικού είναι δραματική. Το ΠΑΣΟΚ αφουγκράζεται τα προβλήματα των σωμάτων ασφαλείας και δεσμεύεται να σταθεί δίπλα στους Έλληνες Πυροσβέστες, κάνοντας πράξη τα χρόνια και δίκαια αιτήματα τους”.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα