Πέμπτη, 25/04/2024 | 07:18

Που θα το πάει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Τζίμας; -Ποιοί χάνουν-ποιοί νομίζουν ότι δεν χάνουν…

828 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/03/2023, 8:48 πμ | 0 σχόλια

Με κινήσεις του σώματος που παρέπεμπαν στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ως υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας, ο ενεργός πολίτης και πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας, Νίκος Τζίμας.

Βλέποντας τις κινήσεις και το λόγο του, διακρίνει κανείς μία αποφασιστικότητα στον Νίκο Τζίμα, ότι δηλαδή ο άνθρωπος είναι αποφασισμένος να κάνει τον αγώνα του. Απόλυτα σεβαστό όπως απόλυτα θεμιτή είναι και η φιλοδοξία του καθενός.

Ασφαλώς και κάθε νέα υποψηφιότητα σηκώνει συζήτηση όπως και στην περίπτωση του Νίκου Τζίμα. Ερώτηματα αν θα τα καταφέρει να το πάει μέχρι τέλος και να συγκεντρώσει τουλάχιστον τα 63 άτομα που απαιτούνται για να κάνει συνδυασμό και να κατέλθει ως υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας, υπάρχουν.

Κατά την προσωπική μου εκτίμηση όχι μόνο μπορεί να συγκεντρώσει 63 άτομα αλλά και παραπάνω. Στην περίπτωση όμως που δεν τα καταφέρει, θα πάρει δυνάμεις και συνεργάτες και θα κινηθεί προς άλλη δημοτική παράταξη; Και δεν αναφέρομαι φυσικά στην παράταξη “Δήμος της Καρδιάς μας” του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου, η οποία αποτελεί “Κόκκινο Πανί”για τον Νίκο Τζίμα.

Ένα ερώτημα που υπάρχει στην ατμόσφαιρα είναι το εξής: Ο κατά τα φαινόμενα υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νομό Πρέβεζας Σπύρος Κυριάκης στηρίζει την υποψηφιότητα του Νίκου Τζίμα; Στα πολιτικά στέκια υπάρχει αυτός ο ισχυρισμός!

Η αλήθεια είναι ότι η κίνηση του Νίκου Τζίμα παίρνει κάποιους δυσαρεστημένους της ΝΔ που είχαν ψηφίσει “Δήμο της καρδιάς μας” το 2019, πόσοι είναι αυτοί; Θα φανεί στην κάλπη. Στελέχη, αιρετούς παίρνει ο Νίκος Τζίμας από την παράταξη Γεωργάκου;. Και δεν αναφέρομαι σε αυτούς που έφυγαν, αλλά στους υπάρχοντες.  Προσωπική εκτίμηση κάνω και τίποτα παραπάνω. Μπορεί να πάρει έναν, εάν το επιθυμήσει ο κύριος Γεωργάκος, εάν δηλαδή ο Δήμαρχος ανοίξει την πόρτα της εξόδου… αλλά κι αυτό τη δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει πολύ υπερβολικό σενάριο. Βέβαια στην πολιτική τίποτα δεν είναι θέσφατο και ποτέ μη λες ποτέ.

Τους δυσαρεστημένους λοιπόν που ούτως ή άλλως έχανε ο Γεωργάκος τους παίρνει ο Τζίμας, αλλά ο Δήμαρχος  τους υπερκαλύπτει μαζικά με υποψήφιους και ψηφοφόρους από τον προοδευτικό χώρο. Ποιοί νομίζουν ότι δεν χάνουν, αλλά χάνουν (το πόσο δεν μπορεί να εκτιμηθεί); Μα φυσικά αυτοί που θα έπαιρναν τους όποιους δυσαρεστημένους από την παράταξη Γεωργάκου, αν δεν ήταν ο Νίκος Τζίμας υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας.

Άσχετα αν συμπαθεί ή αντιπαθεί κανείς τον Νίκο Τζίμα, ο Νίκος  είναι ένα παιδί (παραμένει πάντα παιδί) με το ταπεραμέντο του, τις εκρήξεις του που έχει πάρα πολλές συμπάθειες. Το αν αυτές οι συμπάθειες θα μεταφραστούν σε υποψηφιότητες ή ψηφοφόρους, αυτό είναι σίγουρα άλλο θέμα και μένει να το δούμε.

Σε κάθε περίπτωση, ως είθισται, Νίκο Τζίμα Καλή σου επιτυχία!

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα