Πέμπτη, 28/03/2024 | 13:29

Επιμελητήριο Πρέβεζας : Δράσεις συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

266 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/02/2023, 3:06 μμ | 0 σχόλια

Καλούνται οι επιχειρήσεις και πολίτες να συμμετέχουν στις δράσεις συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας του Επιμελητηρίου Πρέβεζας  και να συνδράμουν στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. 

Σε επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κος Ιωάννης Μπούρης  με τις Πρεσβείες της Τουρκίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας σας ενημερώνουμε για τις διαδικασίες και τα είδη που χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και φάρμακα

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται στο Επιμελητήριο Πρέβεζας, από Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, και ώρες 9 π.μ–2 μ.μ.

Τρόφιμα και είδη ρουχισμού για την Τουρκία

Προϋποθέσεις

Τα είδη να μην είναι χρησιμοποιημένα (βάσει κανόνων και οδηγιών υγιεινής) και να είναι τοποθετημένα σε καθαρές πλαστικές τσάντες (σακούλες) μέσα σε καλά συσκευασμένα κιβώτια και να περιγράφονται τα είδη που περιέχονται σε ποσότητες. Π.χ  3 ζευγάρια μπότες μέγεθος 38,40, 42, ή 5 πακέτα μακαρόνια, κλπ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Στις συσκευασίες κουτιά να αναγράφεται εκτός των άλλων ΠΡΟΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Είδη:

  • Παλτό, μπουφάν, αδιάβροχα, μπότες, πουλόβερ, παντελόνια, γάντια, κασκόλ, καπέλα, εσώρουχα, κάλτσες
  • Σκηνές, στρώματα για σκηνές, κουβέρτες, σεντόνια, υπνόσακους, φακούς, power bank, θερμός, μπιμπερό
  • Προϊόντα ατομικής υγιεινής, σερβιέτες, πάνες, βαμβάκι
  • Τρόφιμα μακράς διάρκειας, γάλατα κρέμες κ.λπ.

Οικονομική Ενίσχυση των πληγέντων στην Τουρκία

Οι επίσημοι σύνδεσμοι μέσω των οποίων μπορούν να γίνουν οι δωρεές για την υποστήριξη των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης ενόψει των πρόσφατων σεισμών για την Τουρκία είναι:

https://www.kizilay.org.tr/Bagis/BagisYap/404/pazarcik-depremi-bagisi 

https://bagis.tdv.org/afet/deprem-25 

https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2 

Υγειονομικό Υλικό για τη Συρία

Προϋποθέσεις

Το Υγειονομικό υλικό να είναι τοποθετημένο σε καθαρές πλαστικές τσάντες (σακούλες) μέσα σε καλά συσκευασμένα κιβώτια και να περιγράφονται τα είδη που περιέχονται σε ποσότητες. Π.χ  3 γάζες, 2 κουτάκια παυσίπονα, κλπ.

Είδη

Αναλγητικά, αντιπυρετικά, αιμοστατικά, αποστειρωμένες γάζες, επιθέματα, οινόπνευμα, σπρέι επούλωσης τραυμάτων, κουτιά πρώτων βοηθειών, ιατρικές μάσκες, βελόνες, βαμβάκι, καθετήρες κ.α. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ημερομηνία λήξης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στις συσκευασίες – κουτιά να αναγράφεται εκτός των άλλων ΠΡΟΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.

Οικονομική Ενίσχυση των πληγέντων στη Συρία

Προς το παρόν δεν υπάρχει δυνατότητα κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό.

Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν οικονομικά τους πληγέντες θα πρέπει να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:
210 6756628 ή να προσέρχονται στην Πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στη διεύθυνση, Λεωφ. Διαμαντίδου 61, Παλ. Ψυχικό, καθημερινά: 8 π.μ – 4 μ.μ

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2682029414 εσωτ. 2

Υπεύθυνη: κα Μαρία Καχριμάνη

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα