Παρασκευή, 19/04/2024 | 14:45

Σε εξέλιξη το έργο ανάπλασης των Ιαματικών Πηγών Πρέβεζας

292 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/02/2023, 9:26 πμ | 0 σχόλια

Με προσεκτικά βήματα λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του, προχωρούν οι παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στην έως σήμερα πορεία των εργασιών οι 9 από τους 18 μήνες αναλώθηκαν σε ανασκαφικές και ερευνητικές εργασίες, που έχουν να κάνουν με την ανάδειξη του Οθωμανικού πυρήνα των Ιαματικών Πηγών.
Στις 19 Ιανουαρίου εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού οι απαιτούμενες μελέτες ( αρχιτεκτονική και στατική ) του συγκεκριμένου , ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, τμήματος.
Μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί εργασίες συμβατικού περιεχομένου εκτός των ανασκαφικών και ερευνητικών εργασιών, οι οποίες αφορούν στη θεμελίωση του συνόλου του έργου, την κατασκευή του κτιρίου διοίκησης και των Η/Μ εγκαταστάσεων, καθαιρέσεις παντός τύπου και αρμολογήματα όψεως, ενώ τοποθετήθηκαν 63 κλωβοί αγκυρίων για την ανέγερση του μεταλλικού κτιρίου, το οποίο ήδη βιομηχανοποιείται σε εγκεκριμένο εργοστάσιο.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο του 2023, είναι δε ενταγμένο με προϋπολογισμό 1.149.000,00 ευρώ στο πρόγραμμα Ιnterreg Ελλάδας -Ιταλίας 2014-2020, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου και φορέα πρότασης και λειτουργίας, το Δήμο Πρέβεζας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πρέβεζας (ΝΕΔΗΚΕΠ ).
Αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας (συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης του χαμάμ του Αλή Πασά και την εκτέλεση ανασκαφικών εργασιών στο τμήμα της επέκτασης) και την αναγκαία επέκτασή τους.
Ο Δήμος Πρέβεζας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο συγκεκριμένο έργο και συνεργάζεται στενά με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου δεδομένου ότι πρόκειται για μια παρέμβαση η οποία θα αναπτύξει το κομμάτι του Ιαματικού τουρισμού και θα αποδώσει στο κοινό μια σύγχρονη μονάδα ιαματικής θεραπείας μαζί με τη διάσωση και ανάδειξη ενός ιστορικού μνημείου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα