Πέμπτη, 28/03/2024 | 22:46

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το Αστυνομικό Τμήμα στο Βλυχό με προϋπολογισμό 246.687 ευρώ

242 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/02/2023, 4:58 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Μία ακόμα δέσμευση γίνεται πράξη: προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την επισκευή και συντήρηση του διώροφου κτιρίου του Αστυνομικού Τμήματος στο Βλυχό με προϋπολογισμό 246.687 ευρώ»

 

Προκηρύχθηκε ο ανοιχτός διαγωνισμός για την επισκευή και συντήρηση του κτιρίου του Αστυνομικού Τμήματος Ελλομένου στο Βλυχό από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με προϋπολογισμό 246.687 ευρώ. Ο διαγωνισμός έρχεται σε συνέχεια της εκπόνησης και έγκρισης των μελετών και των τευχών δημοπράτησης και η προθεσμία υποβολής προσφορών είναι μέχρι τις 14 Μαρτίου 2023. 

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ο ανάδοχος θα επιλεχθεί με βάση την πιο συμφέρουσα οικονομική προσφορά. Από την υπογραφή της σύμβασης, το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός 6 μηνών. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Πριν από ακριβώς ένα χρόνο, είχα επισκεφθεί τα Αστυνομικά Τμήματα Ελλομένου στο Βλυχό και Απολλωνίων στη Βασιλική, όπου διαπίστωσα την πολύ κακή κατάσταση των κτιρίων και των χώρων διαβίωσης. Αμέσως συνάντησα για το θέμα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό, κ. Λευτέρη Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, και πήρα τη διαβεβαίωση ότι και τα δύο θα επισκευάζονταν με χρηματοδότηση από το Υπουργείο. 

Πράγματι, οι εργασίες αξίας περίπου 40.000 ευρώ περίπου στο Αστυνομικό Τμήμα Βασιλικής προχώρησαν και ολοκληρώνονται. Στο ΑΤ Βλυχού, όπου το διώροφο κτίριο απαιτούσε πολύ πιο εκτεταμένες επισκευές, προχώρησε άμεσα η νομιμοποίηση του κτιρίου, που ήταν προϋπόθεση για να προχωρήσει τον έργο, ακολούθησε η εκπόνηση των μελετών και των τευχών δημοπράτησης, βρέθηκε η χρηματοδότηση και πλέον, προχωρά ο διαγωνισμός.

Με την ολοκλήρωση του ΑΤ Βασιλικής, την προκήρυξη του διαγωνισμού για το ΑΤ Βλυχού, και τον διαγωνισμό προϋπολογισμού 5.200.000 ευρώ που προχωρά για το Αστυνομικό Μέγαρο, γίνεται για πρώτη φορά μία οργανωμένη προσπάθεια ώστε η Ελληνική Αστυνομία σε όλη τη Λευκάδα να αποκτήσει σταδιακά κτίρια και υποδομές αντάξια του ρόλου και της αποστολής της. 

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα που μετέφερα και για τη σταθερή στήριξή της, αλλά και όλους όσοι ήταν αρωγοί από την πλευρά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας ώστε να υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω. 

Τις επόμενες 15 μέρες, έπειτα από συνεργασία με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., θα διατεθεί ένα επιπλέον όχημα μεταγωγών για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λευκάδας.

Συνεχίζουμε, για την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε κτίρια και εξοπλισμό, ώστε οι άνδρες και οι γυναίκες της Αστυνομίας μας να συνεχίσουν να υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο με ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα