Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:22

Πολιτικό Μνημόσυνο Θανάση Δημητρακόπουλου «Υπάρχουν άνθρωποι που φεύγουν από τη ζωή και είναι σαν να μην έφυγαν ποτέ»

324 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/02/2023, 8:22 πμ | 0 σχόλια

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε χθες, μεταξύ πρώην και νυν βουλευτών, συνοδοιπόρων στην πολιτική και το ΠΑΣΟΚ και πολλών συμπατριωτών, το πολιτικό μνημόσυνο του Θανάση Δημητρακόπουλου, πρώην Υπουργού και Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας που έφυγε από τη ζωή το 2022. 

Ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, καλωσόρισε τους βουλευτές, συντρόφους και την οικογένεια του αείμνηστου Θανάση Δημητρακόπουλου αναφέροντας ότι «υπάρχουν άνθρωποι που φεύγουν από τη ζωή και είναι σαν να μην έφυγαν ποτέ». Μίλησε για τη σεμνότητα, το ήθος, την ανιδιοτέλεια και τη σοφία του Θανάση Δημητρακόπουλου, που γεννήθηκε στον Πλάτανο Ναυπακτίας της Αιτωλοακαρνανίας στα δύσκολα χρόνια του Μεσοπολέμου, βίωσε στα πρώτα παιδικά του χρόνια την αγριότητα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, τη γερμανική κατοχή και τη φτώχεια, πέρασε από τον δραματικό εμφύλιο και κατόρθωσε να ολοκληρώσει το Γυμνάσιο της Ναυπάκτου και να εισαχθεί στη Νομική Σχολή Αθηνών. Κατόπιν αναφέρθηκε στη σφυρηλάτηση του αγωνιστικού χαρακτήρα του πρώην Υπουργού και βουλευτή κατά τη διάρκεια των φοιτητικών αγώνων για δωρεάν Παιδεία, για το Κυπριακό και γενικότερα για την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας. Μίλησε για τη συμμετοχή του στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ , για την κάθοδό του στις εκλογές και την ανάδειξή του ως βουλευτή στις εκλογές του ’81. 

Παρουσιάζοντας σταθμούς από τη ζωή του ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε εμφατικά «Ο Θανάσης ανήκε σε εκείνη τη γενιά στελεχών που υπό οποιαδήποτε συνθήκη, σε οποιαδήποτε περίπτωση, θα έδινε τη μάχη, θα πάλευε για τις ιδέες της. Όχι από το δέσιμο με το Κίνημα, ούτε εξαιτίας των όσων έζησε στα παιδικά και τα νεανικά του χρόνια και τον σημάδεψαν, αλλά εξαιτίας της συνειδητής πεποίθησής του ότι αγωνιζόταν από τη «σωστή πλευρά της ιστορίας» για τη Δημοκρατία και την πρόοδο της πατρίδας μας. Αυτή η πορεία που βάδισε όλη του τη ζωή ο Θανάσης Δημητρακόπουλος συνοδοιπόρος με την αγαπημένη του οικογένεια και μαζί με όλους τους συντρόφους της Παράταξης, διεκόπη το 2022. Έφυγε πλήρης ημερών με την ορμή μιας ιστορίας σχεδόν 90 χρόνων. Η αγαπημένη του σύζυγος, ο γιος, η κόρη του και τα εγγόνια που τόσο αγαπούσε δικαιούνται να είναι περήφανοι για το αποτύπωμα που άφησε φεύγοντας. Κι εμείς φυλάσσοντας ως παρακαταθήκη την πορεία, το έργο του και όσα άυλα μας άφησε θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για όλα όσα ονειρεύεται, προσδοκά και παλεύει ο λαός μας. Σε μια εποχή που η Παράταξη βάλλεται ποικιλοτρόπως, εμείς επιμένουμε να μένουμε στη «σωστή πλευρά της ιστορίας», στην όχθη της συνέπειας. Στον αντίποδα, οι αντίπαλοί μας ανταγωνίζονται για το ποιος θα ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας, ποιος θα χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη, ποιος θα κάνει τις περισσότερες υποκλοπές, ποιος θα διορίσει τους περισσότερους μετακλητούς, ποιος θα κάνει τις περισσότερες απευθείας αναθέσεις. Το διακύβευμα, λοιπόν, των επόμενων εκλογών είναι αν ο λαός θα προτιμήσει αυτούς που είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για το καλό όλων ή αυτούς που είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να είναι στην εξουσία. Ένα όμως, να έχουν όλοι στο μυαλό τους ότι η προσπάθεια ηθικής και πολιτικής εξόντωσης του ΠΑΣΟΚ δεν θα πετύχει. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι στην όχθη των νικητών το βράδυ των εκλογών. Έτοιμο με την επόμενη πορεία του να δικαιώσει όλους τους αγώνες που έκανε η γενιά του Θανάση Δημητρακόπουλου για την πατρίδα μας. Αιωνία σου η μνήμη Θανάση.»

Για τον Θανάση Δημητρακόπουλο μίλησαν επίσης, ο πρώην υπουργός και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ο γιος του εκλιπόντος, κ. Αλέξης Δημητρακόπουλος και τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Χαράλαμπος Χαραλαμπόπουλος. Χαιρετισμό, επίσης, έστειλε και ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Παπαχρήστος

Στο πολιτικό μνημόσυνο προς τιμήν του Θανάση Δημητρακόπουλου παρευρέθηκαν (αναφέρονται αλφαβητικά) οι κ.κ.:

Τόνια Αντωνίου Βουλευτής Νότιου Τομέα,

Λουκάς Αποστολίδης τ. Βουλευτής και υποψήφιος στο Νότιο Τομέα,

Γιάννης Γαβρίλης, ιστορικό στέλεχος από το ΠΑΚ,

Νάντια Γιαννακοπούλου, Βουλευτής Δυτικού Τομέα,

Δήμητρα Δημαδάμα εκ μέρους της ΟΣΥΝ,

Άγγελος Δημητρόπουλος μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ,

Βασίλης Ζήσιμος, Διευθυντής επί σειρά ετών του γραφείου του Θανάση Δημητρακόπουλου,

Θανάσης Κατερινόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα

Γιάννης Κουτσούκος, τ. Βουλευτής

Άρης Λιαροκάπης, πρώην μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ

Γιάννης Λύτρας, Επικεφαλής συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ανδρέας Μακρυπίδης, τ. Βουλευτής

Μάρκος Μεντζάς, Εκδότης περιοδικού Δάφνη,

Θανάσης Μπάτσος, τ. Βουλευτής,

Θόδωρος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος ΟΣΥΝ

Ηλίας Παπαηλίας, τ. Βουλευτής,

Κώστας Παπαλέξης, τ. Βουλευτής,

Χρυσόστομος Πατούλας, εκδότης εφημερίδας Αιτωλοακαρνανική,

Γιώργος Περράκης, τ. Βουλευτής

Γιώργος Πολύχρονος, Πρόεδρος Κοινότητας Πλατάνου,

Θεόδωρος Στάθης, τ. Βουλευτής

Αλέξης Σωτηρόπουλος, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ  , υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα, 

Χρήστος Σωτηρόπουλος, Γραμματέας Δήμου Ηλιούπολης,

Πάνος Τρυφιάτης, υποψήφιος βουλευτής Αιτ/νίας, 

Γιάννης Τσώτας εκ μέρους της ΟΣΥΝ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα