Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:34

Παρέμβαση Υπ. Ανάπτυξης για λειτουργία ΣΜΑ και ΧΥΤΥ Άρτας

251 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/02/2023, 3:42 μμ | 0 σχόλια

Με αντικείμενο τη μη λειτουργία του ΧΥΤΥ Άρτας και των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του  Ειδικού  Γραμματέα για το ΕΣΠΑ  του Υπ. Ανάπτυξης κ. Γεωργίου Ζερβού, του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Προέδρου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων κ. Νικ. Καλαντζή και υπηρεσιακών παραγόντων. 

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  από την συζήτηση που έγινε προέκυψε  ότι πρέπει άμεσα  να λειτουργήσουν οι ΣΜΑ, τουλάχιστον για το δοκιμαστικό εξάμηνο  για το οποίο έχουν υπογραφεί προγραμματικές συμβάσεις, ώστε  να παραληφθούν τα έργα, καθώς και τα υλικά για τον ΣΜΑ   Πρέβεζας που πρέπει να κατασκευαστεί από το ΦΟΔΣΑ. 

«Ζητήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες της η εταιρία που προμήθευσε τον εξοπλισμό, αλλά και όλοι εμείς τις δικές μας ευθύνες, γιατί διαφορετικά το Υπουργείο έχει τη λύση να πάει σε άλλα όργανα, που θα δημιουργήσουν καταστάσεις που δεν θα είναι καλές για την περιοχή μας», κατέληξε ο Περιφερειάρχης. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα