Τρίτη, 16/04/2024 | 13:58

Κώστας Μπάρκας: Άμεση και γενναία ενίσχυση των κτηνοτρόφων χωρίς αποκλεισμούς

254 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/02/2023, 2:41 μμ | 0 σχόλια

Την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον κτηνοτροφικό κλάδο, που αποτελεί ένα μεγάλο πυλώνα της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας, καταγγέλλουν με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σαράντα εννέα (49) Βουλεύτριες και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Νομού Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας. 

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, η ανάρτηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των προσωρινών πινάκων για τους δικαιούχους του Μέτρου 22 που αφορά την έκτακτη στήριξη των κτηνοτρόφων, λόγω της αύξησης το κόστους παραγωγής, καταδεικνύει για άλλη μια φορά την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον κτηνοτροφικό κλάδο. Ενώ οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα μια αύξηση των ζωοτροφών κατά 100%, η ενίσχυση που λαμβάνουν από το εν λόγω μέτρο φτάνει για την κάλυψη των εξόδων διατροφής των εκτρεφόμενων ζώων τους με τα βίας μόνο για 15 μέρες. Επιπλέον, τα χρήματα αυτά, καθώς δεν είναι ακατάσχετα, είναι πολύ πιθανό να μην καταλήξουν στις τσέπες των κτηνοτρόφων και να μην διατεθούν άμεσα για τις ανάγκες της εκτροφής τους. 

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ρωτούν τον αρμόδιο πρώτον, σε ποιες επιπλέον ενισχύσεις πρόκειται να προβεί ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος εκτροφής που αντιμετωπίζουν όλοι οι κτηνοτρόφοι της χώρας. Δεύτερον, αν πρόκειται να καταστήσει την ενίσχυση του Μέτρου 22 ακατάσχετη. Τρίτον, σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε να εξεταστούν άμεσα οι ενστάσεις που κατέθεσαν οι απορριπτόμενοι κτηνοτρόφοι του Μέτρου 22. Τέταρτον, σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε διορθωθούν τα λάθη της προκήρυξης του Μέτρου 22 και της πλατφόρμας υποδοχής της αίτησης, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο ο αριθμός των απορριπτόμενων κτηνοτρόφων.    

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα