Τρίτη, 23/04/2024 | 09:04

Η Πρέβεζα τιμά τη μνήμη του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους- Ξεκινούν αύριο οι θρησκευτικές εκδηλώσεις

379 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/02/2023, 2:36 μμ | 0 σχόλια
Πανηγυρικός αναμένεται να είναι ο εορτασμός της μνήμης του Πολιούχου Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους.
Η πόλη έχει ήδη φορέσει τα γιορτινά της και είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους πιστούς και τους επίσημους προσκεκλημένους που θα τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις τιμής για τον Άγιο, ο οποίος από το 1854 αποτελεί τον προστάτη και πολιούχο της πόλης θεραπεύοντας -σύμφωνα με την τοπική παράδοση-την πανώλη που μάστιζε τον τοπικό πληθυσμό.
Αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 6:30 το απόγευμα θα τελεστεί ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμου, ενώ στις 7.30 το πρωί της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου θα τελεστεί ο Όρθρος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητοπολίτη Σύρου, Τήνου, Ανδρου, Κέας , Δήλου, Μήλου και Μυκόνου Δωρόθεου.
Θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία στην οποία θα συλλειτουργήσουν οι δύο προσκεκλημένοι Μητροπολίτες μαζί με τον Σεβασμιότατο Πρεβέζης κ.Χρυσόστομο και αμέσως μετά η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους στο ιστορικό κέντρο της πόλης συνοδεία της Φιλαρμονικής Πρέβεζας “Ορφέας”.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας με την μουσική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως με την συμμετοχή του Χορού Ψαλτών Chorus Nicopolitanus , της Παραδοσιακής Χορωδίας Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας” , του παιδικού τμήματος της χορωδίας Αρμονία και της χορωδίας “Ηχοχρώματα”.
Τέλος να σημειωθεί ότι η Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας θα μεταδώσει απευθείας από τον Μητροπολιτικο Ναό τόσο τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό όσο και τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα