Πέμπτη, 25/04/2024 | 12:04

Ιωάννινα: Μεγάλη πυρκαγιά στη Βωβούσα – Κάηκαν δυο σπίτια και ένα εργοστάσιο ξυλείας

448 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/02/2023, 5:40 μμ | 0 σχόλια

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα (15.2.2023) στα Ιωάννινα

, στην Βωβούσα του Δήμου Ζαγορίου, με αποτέλεσμα οι φλόγες να μετατρέψουν σε αποκαΐδια δυο σπίτια και ένα εργοστάσιο ξυλείας.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη ως τώρα αιτία, φαίνεται να ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι από το εργοστάσιο – πριστήριο ξυλείας, που βρίσκεται στην ορεινή περιοχή των Ιωαννίνων, σύμφωνα με το agon.gr.

Οι πρώτες φλόγες εμφανίστηκαν το μεσημέρι στο εργοστάσιο πριστήριο της περιοχής των Ιωαννίνων, στο οποίο γίνεται κατεργασία κορμών δέντρων.

Λόγω των εύφλεκτων υλικών, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ενώ επεκτάθηκε και σε δύο κατοικίες της ορεινής κοινότητας, οι ευτυχώς ήταν άδειες, διότι δεν κατοικούνται την περίοδο του χειμώνα.

Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου ξυλείας και κάτοικοι του χωριού προσπάθησαν και κατάφεραν να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς και σε άλλα σπίτια, μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μηλιωτάδων και τον Πυροσβεστικό Σταθμό Μετσόβου.

Οι δυνάμεις έφτασαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν στο σημείο. Συνολικά επιχείρησαν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Οι πυροσβέστες έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά το απόγευμα. Δεν κατόρθωσαν, όμως, να σώσουν από την πυρκαγιά το εργοστάσιο ξυλείας και τα δυο σπίτια που κάηκαν ολοσχερώς.

Η πυροσβεστική διενεργεί έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Πηγή: Agon.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα